Sportivul Alexandru Georgian Dinu din Buzău, câștigător al mai multor concursuri de atletism pentru copii, la nivel local și național, a fost premiat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Evenimentul a avut loc, vineri, 1 aprilie 2016, la Biblioteca eparhială Ghenadie Episcopul, unde Pr. Ionuț-Cristian Vuță, consilier la Sectorul Social-filantropic și misionar, i-a oferit tânărului atlet un set complet de echipament sportiv: adidași, pantofi cu cuie, trening, șort, colanți și maieu de alergare.

Potrivit site-ului Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, elev în clasa a VI-a la Școala Gimnazială Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu din Buzău, Alexandru Dinu a început să practice atletismul la vârsta de 8 ani, fiind pregătit de profesorul Ricki Cucu, de la Liceul cu Program Sportiv din municipiu.

Cea mai recentă performanță a tânărului sportiv buzoian este câștigarea probei de 800 de m plat, din cadrul Campionatului Național de Atletism pentru Copii 1 (sportivii născuți în anii 2003-2004), care s-a desfășurat, sâmbătă, 2 aprilie, la București.

Alexandru Georgian Dinu, acum în vârstă de 12 ani, spune că, în spatele acestor rezultate remarcabile, stau munca, seriozitatea și o mare pasiune pentru atletism. Dorința sa este să performeze și mai mult în acest sport și să participe la campionate europene și mondiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.