Cum a sărbătorit Ziua Persoanelor Vârstnice o buzoiancă de aproape 105 ani !

0
463

Angelica Dragna, una dintre cele mai vârstnice buzoience, a fost vizitată luni, de Ziua Persoanelor Vârstnice de președintele CJ Buzău Petre Emanoil Neagu care a dorit să marcheze astfel semnificația primei zile de octombrie ducându-i femeii flori și alimente.

În vârstă de 104 ani, Angelica Dragna, femeia care locuiește în satul Nișcov din comuna Vernești a fost extrem de bucuroasă să vadă vizitatori în pragul casei sale mai ales că vârsta nu îi mai permite să iasă din casă pentru a se întâlni cu alți oameni decât cei cu care locuiește și care o îngrijesc zi de zi.

În ciuda vârstei înaintate, femeia care urmează să împlinească 105 ani în luna februarie a anului viitor, s-a dovedit a fi extrem de lucidă și volubilă explicându-i lui Neagu cum a ajuns la venerabilă vârstă care este însă din ce în ce mai greu de suportat.

„Am muncit toată viața. Plecam la Buzău cu cobilița pe umăr, vindeam fructe și când mă întorceam cumpăram de mâncare ba de la piață, ba de la hala de pește care era la Bazar și veneam cu gălețile pline. Acum e din ce în ce mai greu. Nu mai ies că nu prea mai pot să merg decât până pe prispă și asta ajutându-mă de scaun. Nu mai pot să îmi aduc singură lemne dar mi le aduc copiii și încerc să le bag singură pe foc. E greu dar Dumnezeu mi-a dat zile și mă rog în fiecare zi la Maica Domnului”, i-a spus Angelica Dragna președintelui Consiliului Județean.

La plecare Angelica Dragna i-a urat președintelui CJ să aibă parte de tot ceea ce își dorește, de sănătate și l-a invitat să o viziteze, din nou, și în luna februarie când va împlini vârsta de 105 ani.

Angelica Dragna, femeia născută la 15 februarie 1914 locuiește în comuna Vernești și este mama a trei copii cel mai în vârstă având 79 de ani iar fiica cu familia căreia locuiește în prezent în vârstă de 73 de ani. Spune că secretul longevității sale este munca dar și faptul că în viața ei nu a băut alcool. În urmă cu patru ani, la împlinirea vârstei de 100 de ani Angelica Dragnea a fost sărbătorită de autoritățile locale și de Patriarhia Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.