Unionistul George Simion, sprijinit de primarul Toma în drumul spre Bruxelles

0
1058

Liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, și-a lansat, joi, la Buzău, candidatura din postura de independent la alegerile europarlamentare din această primăvară.

Născut în 1986 da Focșani, George Simion, își dorește să facă auzită în Parlamentul European vocea României Mari, a românilor de o parte și de alta a Prutului care își doresc unirea cu patria mamă.

Un prim pas în îndeplinirea acestui deziderat este legat de strângerea numărului de semnături necesar pentru a putea candida independent pentru un post în Parlamentul European. Nu mai puțin de 100.000 de semnături are nevoie George Simion pentru a-i fi acceptată candidatura semnături care se strâng începând de joi la sediul de campanie din orașul Buzău situat în strada Panduri.

Alături de pretendentul la un fotoliu de parlamentar european s-au afla, joi, la conferința prilejuită de lansarea candidaturii, primarul Constantin Toma, generalul Stan Petrescu, profesorul Elena Năstăsoiu, avocatul Mihai Sălcuțan, fostul vicepreședinte al CJ Ioan Caton Mateeșescu și fostul consilier liberal Ionuț Nicolae în calitate de șef de campanie.

„Sunt onorat că sunt aici. Inițiativa lui George Simion nu știu dacă va avea o reușită dar îmi doresc treaba asta. Fac parte din PSD dar asta nu mă face să nu observ și să nu am o atitudine față de acest proiect de țară care prevede unirea Basarabiei cu România. În mod normal orice partid puternic trebuia să se bată pentru ca George Simion să fie pe unul din primele trei locuri la europarlamentare pe listele lor. Dar se pare că ai noștri ca brazii au alte interese mai puțin interesul național și acest lucru îl simțim. George îți doresc succes și sper ca în Buzău cât mai mulți buzoieni să fie cu tine”, a spus primarul Constantin Toma.

La rândul său profesorul Elena Năstăsoiu a enumerat mai multe motive care au convins-o să îl sprijine pe George Simion.

„Pentru mine și pentru noi toți George este o lecție de românism, de patriotism care ne-a demonstrat că nu trebuie să cerem ci trebuie să luăm ceea ce ni se cuvine cu demnitate și cu argumente. Închei prin a spune că prezența ta în Parlamentul European va arăta că românii fac parte dintr-o națiune mândră a Europei care au o țară sau două cu un trecut bogat cu oameni care așteaptă să fie cunoscuți. Avem de oameni care să ne arate că există integritate și iubire de țară. Pe mine m-ai convins”, a spus profesorul Elena Năstăsoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.