Unirea Principatelor Române sărbătorită, joi, la Muzeul Județean

0

Câteva sute de buzoieni au participat, joi, la manifestările organizate de Consiliul Județean pentru a marca împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române din 24 ianuarie 1959. După alocuțiunile oficialilor și un recital muzical oferit de fanfara Diviziei 2 Infanterie „Getica” actorii Teatrului „George Ciprian” alături de jandarmi călare au pus în scenă sosirea lui Alexandru Ioan Cuza la Buzău.
După primirea lui Cuza manifestările s-au mutat în sala Teatrului „George Ciprian” unde cei prezenți au putut urmări o scenetă al cărei protagonist a fost tot domnitorul Alexandru Ioan Cuza care s-a întâlnit la începutul lunii februarie 1959 cu o delegație a buzoienilor. La final domnitorul i-a invitat pe toți prezenți să danseze împreună Hora Unirii ocupând deopotrivă sala și scena teatrului.
La manifestările prilejuite de sărbătorirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române au participat senatorul Lucian Romașcanu, primarul Constantin Toma, vicepreședinții CJ Romeo Lungu și Adrian Petre, secretarul județului Laurențiu Gavrilă, primarul Constantin Toma, generalul-maior Gheorghiță Vlad și comandantul IJJ Buzău Virgil Cueru. Președintele CJ Petre Emanoil Neagu a lipsit de la sărbătorirea Micii Uniri fiind plecat la Focșani pentru a participa la Ședință solemnă a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din Romnia și a Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova și la manifestările organizat la Focșani cu ocazia zilei de 24 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.