Serviciile medicale de urgenţă sunt în alertă din cauza vremii caniculare care, aşa cum se ştie şi cum este dovedit statistic, provoacă adesea complicaţii ale stării de sănătate, mai ales în cazul celor cu diferite afecţiuni. În ultimele ore, echipajele SMURD şi cele ale Ambulanţei au fost chemate să intervină pentru preluarea unor pacienţi răpuşi de căldură. În cursul zilei trecute, 17 oameni care au leşinat pe stradă şi în locuinţe au fost preluaţi şi duşi la spital. Şi mai grav, au existat patru pacienţi cu accidente vasculare cerebrale apărute pe fondul unor afecţiuni cronice şi al căldurii.

Ministerul Sănătăţii şi cel al Administraţiei şi Internelor au fost atenţionate, în şedinţa de Guvern de astăzi, să ia toate măsurile necesare pentru a fi evitate decesele din cauza caniculei.

La Buzău, singurul deces apărut în perioada caniculară a fost cel al unui adolescent de 12 ani din C.A. Rosetti care a mers la scăldat însoţit de 4 adulţi. Băiatul a intrat în apa râului Buzău chiar dacă nu ştia să înoate, a fost prins de curenţii puternici şi purtat în aval, iar însoţitorii săi nu au reuşit să îl salveze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.