O revistă, o afacere, un ban european, o problemă cu anticorupţia

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat, săptămâna trecută, Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA), în cazul conflictului de interese între calitatea de manager al unei firme de consultanţă a jurnalistei Melaniei Mandras Vergu şi cel de consilier al minstrului Educaţiei, privind o eventuală infracţiune contra intereselor financiare ale Comunităţii Europene.

În Buzău, judeţ de origine al jurnalistei, au fost distribuite numere ale unei publicaţii editate de S.C. Edu-Tim, Consultanţă Europeană S.R.L., firmă aflată în vizorul procurorilor anticorupţie. În numărul de octombrie 2010, distribuit gratuit, publicaţia Şcoala EDU prezintă un material intitulat „Cum e practica… de-adevăratelea!”, realizat în urma unei documentări în Colegiul Agricol „Dr. Constantin Angelescu” (Liceul Agricol) Buzău. Pe hârtie de calitate superioară, într-un design care ar putea avea doar lacune de corectură, revista distinsei jurnaliste de altădată oferă o bază infromaţională centrată pe ideea necesităţii practicii în actualul sistem al învăţământului românesc.

În octombrie 2010, Melania Mandras Vergu îşi lipise deja, pe C.V., şi calitatea de consilier plecat prin demisie din Ministerul Educaţiei, poziţie pe care o deţinuse între decembrie 2009 şi iunie 2010. Publicaţia citată apare, şi la Buzău, în împrejurările în care directorul ei fusese eliberat dintr-o funcţie de înaltă demnitate, cu scopul precizat public de a-şi clarifica problema de incompatibilitate. Livrată la vrac, revista în cauză e dovada incontestabilă a eforturilor de a face ceva cu învăţământul românesc. Indiferent ce, dar să fie.

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.