Două noi filme au fost pregătite în această săptămână pentru buzoieni. Ca în fiecare joi și vineri rămase până la debutul anului școlar, Centrul Județean de Cultură și Artă cu sprijinul Consiliului Județean Buzău invită buzoienii la filme în aer liber la amfiteatrul din Parcul Tineretului. În această săptămână sunt programate două pelicule „Ursul” în regia lui Dan Chișu și „Misiunea directorului de resurse umane” sub semnătura lui Eran Riklis.
Filmul programat joi seara, „Ursul”, este o comedie a cărei acțiune este plasată în anii ’90 când noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei prin vânzarea singurului urs – bătrân şi pe moarte – unui vânător german. Însă, mânaţi de pasiunea pentru meserie şi de dragostea pentru urs, artiştii circului se împotrivesc directorului şi îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacţia. Filmul are în distribuție nume sonore ale cinematografiei românești precum Mihai Constantin, Magda Catone, Claudiu Bleonț sau Cosmin Seleși.
Vineri, organizatorii propun buzoienilor amatori de film o dramă a cărei regie este semnată de israelianul Eran Riklis dar filmat în România în locații din Bucureşti, Petelca, Răzvani, Lupşani, Călăraşi, Transfăgărăşan, aeroportul Sibiu, Mogoşoaia și Valea Doftanei. Filmul descrie călătoria epică a unui om ce lasă în urmă un Ierusalim dominat de teroare şi violenţă şi ajunge într-un colţ îndepărtat din Europa de Est.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.