Campanie politie-5
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a demarat campania „Vacanţă în siguranţă”, ce are ca scop creşterea gradului de informare a elevilor, în scopul prevenirii implicării acestora în situaţii pe risc, în perioada vacanţei de vară.
În săptămânile rămase până la finele anului școlar 2013 – 2014, poliţiştii din cadrul structurilor de prevenire, proximitate, ordine publică şi poliţie rutieră își vor face simțită prezența în unitățile de învățământ adresând recomandări pentru reducerea riscului de victimizare şi de implicare a elevilor în activităţi infracţionale.
De asemenea acțiuni similare vor avea loc și după data de 23 iunie când polițiștii vor merge atât în taberele şcolare organizate în judeţul Buzău, precum şi locurile publice frecventate de copii.
Recomandările adresate de poliţişti elevilor, pentru a nu deveni victime ale infractorilor şi ale accidentelor de circulaţie:
– evitaţi să intraţi în relaţie cu persoane necunoscute, mai ales în cluburi sau baruri, refuzaţi ofertele „tentante” şi anturajele dubioase;
– refuzaţi dacă vi se oferă spre consum droguri sau substanţe etnobotanice şi sesizaţi autorităţile sau spuneţi despre acest lucru părinţilor;
– nu luaţi sume mari de bani la voi şi nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare;
– cel mai sigur loc în care puteţi ţine portofelul sunt buzunarele interioare ale îmbrăcămintei;
– ţineţi mereu rucsacul sau geanta în faţa corpului;
– când mergeţi la ştrand sau în alte zone de agrement, nu lăsaţi nesupravegheate bunurile de valoare! Infractorilor le este suficientă şi o clipă de neatenţie din partea victimelor pentru a acţiona!
– nu vorbiţi despre bunurile de valoare pe care le aveţi acasă!
– când rămâneţi singur acasă, nu faceţi public acest lucru! Nu purtaţi la vedere cheia de la intrare în locuinţă şi nu permiteţi accesul în casă persoanelor străine, indiferent de motivele invocate!

– aveţi curajul să spuneţi „NU” necunoscuţilor;
– alegeţi-vă locurile de joacă departe de roţile autovehiculelor;
– nu vă deplasaţi cu patine cu rotile pe partea carosabilă a drumurilor publice;
– după coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa ori prin spatele acestora;
– traversaţi străzile doar prin locurile special amenajate şi asiguraţi-vă cu atenţie înainte de a vă angaja în traversare;
– dovediţi prudenţă înaintea oricărei traversări!

Nu uitaţi: EXPERIENŢELE VĂ DEZVOLTĂ DOAR DACĂ SUNT POZITIVE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.