vaccin
Ministerul Sănătății a repartizat județului Buzău, anul acesta, 6500 de doze de vaccin antigripal, în două tranșe. Inițial, au fost trimise 1700 de doze de ser care să țină gripa departe, iar apoi au mai venit 4800.
În acest moment, potrivit Direcției de Sănătate Publică, în județ mai sunt disponibile doar 529 de doze de ser antigripal. După ce și acestea vor fi folosite, sunt slabe speranțe ca Ministerul Sănătății să mai trimită alte vaccinuri în județ.
Anul acesta, la fel ca și sezonul rece trecut, conducerea DSP Buzău a solicitat Ministerului Sănătății 30 de mii de doze de vaccin antigripal din care a primit doar 6500 de fiole.
Potrivit autorităților sanitare județene, până în acest moment, în județ nu a fost diagnosticată nici o persoană cu gripă. În schimb, virozele și pneumoniile au făcut prăpăd.
În ultima săptămână, în județ au fost diagnosticate cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare 1979 de persoane iar cu pneumonie 714, cifrele fiind în creștere față de săptămâna anterioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.