Val de procese intentate împotriva Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală. Toţi comisarii de la Garda Financiară din Buzău care nu au trecut examenele şi care au fost dați afară îşi caută, acum, dreptatea în instanţă. Ei contestă în justiție atât examenele la care au fost supuși cât și ordinul de restructurare a instituţiei. Situaţia de la Buzău nu este unică. În toată țara, majoritatea comisarilor Gărzii Financiare care au picat examenele s-au adresat instanței, în speranța că, până la urmă, și-ar putea salva locul de muncă.  La Buzău, 4 foști angajați ai Gărzii Financiare, au dat statul în judecată solicitând reîncadrarea pe funcții.
”Toți cei patru comisari care au fost eliberați din funcție au contestat deciziile în instanță, urmând ca primul termen de judecată să aibă loc în luna noiembrie. Mare parte din ei s-au angajat la societăți comerciale iar în funcție de rezultatul proceselor, vor fi reangajați sau își vor continua activitatea la firmele din mediul privat”, a declarat, astăzi, comisarul-sef al Gărzii Financiare Buzău, Cristi Voicu.
Pe de altă parte, diminuarea numărului de angajați ai Gărzii Financiare nu a picat deloc bine nici pentru instituție. Încasările au scăzut, volumul de muncă pentru cei rămași pe metereze este mult mai mare iar comisarii rămași fac cu greu față obligațiilor impuse de ANAF.
”Având în vedere volumul mare de activitate, apreciem că pe lângă cei patru oameni care au fost dați afară ar mai fi avut nevoie de alții, pentru că un om de control se formează într-o perioadă mare de timp, de până la 5-6 ani. Ne este foarte greu dar încercăm ca prin ore suplimentare să facem față indicatorilor de performanță stabiliți de ANAF. Oricum, plecarea oamenilor se simte și la încasări și la partea de sesizări penale”, a încheiat comisarul-șef al Gărzii Financiare Buzău, Cristi Voicu.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.