Valentin Tanase
Consilierul județean Valentin Tănase este primul ales județean buzoian care profită de prevederile ordonanței ce legiferează temporar migrația aleșilor locali. Tănase a obținut un mandat de consilier județean PNL fiind al optulea pe lista USL la alegerile locale din anul 2012. După ședința extraordinară de marți, Valentin Tănase l-a anunțat pe secretarul Consiliului Județean Buzău, Laurențiu Gavrilă, că renunță la calitatea de membru al PNL și dorește să își păstreze mandatul de consilier județean ca independent. Forul județean a luat act de dorința fostului liberal și, în consecință, Valentin Tănase va activa de acum înainte din calitatea de consilier județean independent.
Decizia lui Tănase poate fi considerată o surpriză dat fiind că, pe surse, plecarea sa la PSD era cotată cu cele mai mari șanse, nefiind luată în calcul varianta actuală, de a fi independent. Valentin Tănase este fratele primarului comunei Săgeata, social-democratul Sorin Tănase.

În zilele ce urmează se așteaptă ca și alți aleși județeni să facă pasul spre statutul de independent dar mai degrabă spre partidele aflate la putere. Șunt așteptate cu interes transferurile consilierilor Gheorghe Vlase-PC, Ion Măntoiu și Marius Târcavu-PP-DD, Adrian Petre și Robert Pițigoi-PNL dar și a câtorva democrat-liberali.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.