Încet, încet, se întregește noua echipă managerială a Spitalului Județean Buzău. După ce săptămâna trecută, la cârma celei mai mari unități medicale din județul Buzău a fost delegat dr. Marius Anastasiu care îl înlocuiește pe dr. Dorel Nicolesu, pensionat, acum, a venit rândul schimbărilor la compartimentul economic al spitalului. În locul directorului economic al Spitalului Județean Buzău, Laura Pirnog, care și-a înaintat demisia, va veni Valeriu Neașcu. Fost colonel MApN, Neacșu a mai ocupat funcția de director financiar-contabil al unității medicale în cea de-a doua jumătate a anului 2008, atunci când a făcut echipă cu Laura Cârcei, având o vastă experiență în domeniul în care activează de peste 30 de ani.
De menționat că zilele trecute și-a dat demisia și dr. Ion Drăghici care ocupa postul de director medical al spitalului, loc care va fi ocupat, cel mai probabil, de săptămâna viitoare de doctorul Victor Ioniță, cu titlu de interimar. De altfel și medicul Anastasiu este tot manager interimar al unității medicale pe o durată de șase luni, până când va fi organizat concurs.
Noua echipă managerială de la vârful Spitalului Județean Buzău are un rol extrem de dificil, acela de a scoate unitatea medicală din criza în care se află de ani de zile. Spitalul buzoian se confruntă cu grave probleme financiare, este înglodat în datorii și lipsuri, la care se adaugă problemele de personal și acuzele pacienților care spun pe la colțuri că mulți medici condiționează actul medical de sumele care le sunt băgate în buzunar de rudele bolnavilor.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.