Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, miercuri seară, suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ din județ pentru ziua de joi ca urmare a atenționării meteorologice cod roșu de viscol valabilă până joi dimineață.

Măsura a fost luată având în vedere că pe timpul nopții se așteaptă ca vântul să producă avarii însemnate la rețeaua de distribuție a energiei electrice iar în această situație școlile ar putea fi puse în situația de a-și primi elevii în frig.

De altfel, primele avarii la rețeaua electrică au apărut deja în peste 20 de localități precum Beceni, Scorțoasa, Berca, Padina, Cilibia, Mihăilești, Rușețu, Săhăteni, Bozioru, Scutelnici, Odăile, Brăești Costești, Luciu sau Largu și parțial Mărăcineni și Pârscov iar numărul acestora ar putea crește mai ales că o intețire a vântului se așteaptă și după ora 22.00.

Spitalul Județean de Urgență Buzău găzduiește miercuri seară  11 pacienți cu grad de risc care necesită cazare și monitorizare. Dintre aceștia, la Maternitatea Buzău au ajuns 2 gravide cu sarcina la termen, iar la U.P.U au sosit 6 pacienți dependenți de oxigen care au rămas internati pe secția Medicală și 3 pacienți care necesită dializa, care au rămas internati pe secția Chirurgie.

”Spitalul Județean de Urgență Buzău este pregătit să primească pacienții cu risc, respectiv gravide, pacienți dependenți de oxigen și cei care necesita dializa pentru cazare și monitorizare in perioada codului roșu emis de ANM.”, transmit reprezentanții SJU Buzău.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.