Blocul în care se consumă una dintre cele mai cutremurătoare tragedii din Buzău

La o zi de la tragedia care s-a abătut asupra medicului Al-Azzawi Ala-Aldin, vecinii din blocul în care familia irakiană locuia cu chirie povestesc, încă șocați, că nimic nu prevestea nenorocirea.

Cei doi soți erau foarte apropiați unul de celălalt și își iubeau copilul, mai mult ca orice pe lume. De când s-a căsătorit, cardiologul era foarte fericit, spune Mihaela Nedelcu, o vecină a medicului, care locuiește cu un etaj mai sus de apartamentul în care s-a produs tragedia : ”Nu i-am auzit certându-se niciodată, pe domnul doctor îl cunoșteam dinainte să se căsătorească și să se mute în bloc cu noi. De când era doamna, era foarte fericit, el e o fire comunicativă. De sărbători, am fost la dânșii, am găsit-o pe doamna cu bebelușul în brațe, veselă, cu trăsături de femeie blândă și liniștită. Domnul doctor mi-a spus că era foarte rușinoasă”.

Aceeași vecină, șocată încă de sfârșitul tragic al tinerei irakiene de 26 de ani și a bebelușului de 11 luni, a povestit, astăzi, că ceva ciudat s-a întâmplat, în jurul orei 11.00. Femeia care locuiește la etajul 1, exact deasupra apartamentului în care locuia familia medicului de la Spitalul Județean, spune că l-a auzit pe bebeluș plângând foarte tare, lucru care i-a ridicat ceva semne de întrebare întrucât copilul era foarte cuminte și plângea destul de rar.

”Undeva, până în jurul orei 11.00, având geamul la bucătărie pe aceeași parte,  am auzit copilul plângând foarte, foarte tare. Nu l-am auzit niciodată plângând,  era un bebeluș care nu plângea. Cam după o oră, am auzit țipete – gaze! gaze! -, soțul meu a coborât și era domnul doctor care striga ”gaze!”. Ușa era deja spartă, veniseră de la Distrigaz, pentru că era miros de gaze”, a adăugat Mihaela Nedelcu.

Aceeași vecină a povestit cum medicul irakian i-a spus, după tragedie, că tânăra  ar fi avut ceva ieșiri nervoase, însă ar fi refuzat să consulte un specialist: ”Domnul doctor mi-a spus că într-adevăr a mai avut niște ieșiri, bănuiesc pe fond nervos, a rugat-o să consulte pe cineva dar ea a refuzat. Sunt cuvintele domnului doctor”.

Între timp, anchetatorii așteaptă rezultatul necropsiilor realizate pe trupul tinerei și al copilașului ei, în funcție de ce vor spune medicii legiști urmând să se tragă și primele concluzii privind cauzele morții celor doi și momentul în care s-a instalat decesul la fiecare în parte.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.