Venera Acsinte
Venera Acsinte

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, medicul Venera Acsinte, a fost retrogradat de Ministerul de Sănătății. Acsinte a primit de la ministerul de resort ordinul de mutare pe o funcţie inferioară, cea de şef serviciu control în sănătate publică. De altfel fosta șefă a DSP numită în funcție pe vremea Guvernului Boc a ocupat postul respectiv şi înainte de a fi propulsată în funcţia de director.
Acum, ministerul nu a trimis la Buzău şi ordinul de numire pe funcție a Vioricăi Mihalașcu însă, aceasta a preluat prerogativele de conducere dat fiind că este următoarea persoană la comanda instituției după demiterea Venerei Acsinte.
Chiar și așa prima decizie pe care trebuie să o semneze noua șefă a DSP Buzău este una ingrată. Aceasta trebuie să trimită acasă trei angajați iar altuia trebuie să îi taie jumătate de normă ca să pună în practică reducerea cu 4% a personalului instituției stabilită la nivel central.
Toate acestea se vor întâmpla însă doar după ce numirea pe post a noului director va fi semnată de ministrul Sănătății iar până atunci, spun sursele din cadrul DSP Buzău, mai este doar o chestiune de zile.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.