Veste bună pentru buzoienii nevoiți să tranziteze zilnic drumul național 10 ce leagă Buzăul de Brașov. Grav afectat de calamitățile din primăvara acestui an în nu mai puțin de 25 de puncte pe o distanță totală de 1,7 kilometri  drumul va intra în reparații de săptămâna viitoare pe procedură de urgență. După ce în urmă cu două săptămâni autoritățile centrale au fost duse de prefectul Carmen Ichim la alunecare de teren de  la Măgura unde un sens de mers al drumului s-a lăsat cu aproximativ doi metri factorii de deciziei s-au mobilizat și vor începe lucrul urgent în zonele cele mai afectate ale șoselei ce leagă Buzăul de Brașov.

Anunțul a fost făcut, joi, de directorul din cadrul CNAIR, Florin Dascălu cu ocazia ultimei ședințe tehnice care a avut loc la Prefectura Buzău pe marginea redării în circulație a podului reabilitat de la Mărăcineni.

„La DN 10 vor începe lucrările săptămâna viitoare în proceduri de urgență pentru că avem semnate toate documentele, procese verbale de calamități și trebuie intervenit imediat” a spus Florin Dascălu director  în cadrul C.N.A.I.R. București.

O altă veste îmbucurătoare a venit și de la președintele CJ Petre Emanoil Neagu în ceea ce privește podul de la Vadu Pașii. Neagu a spus că termenul de finalizare este sfârșitul  anului viitor însă s-a arătat convins că  până la intrarea în reparații a celuilalt sens de mers al podului de la Mărăcineni, podul de la Vadu Pașii va fi capabil să preia măcar traficul ușor.

„Podul de la Vadu Pașii se va termina în termen dar cel mai probabil în vara anului 2019 el va fi funcțional. Practic se construiește alt pod iar cel vechi va fi doar pus în valoare ca operă de artă și nu va mai fi decât o cale pietonală”, a spus Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.