Buzoienii aflaţi în căutarea unei slujbe vor beneficia, în trimestrul următor, de cele mai optimiste perspective de angajare din ultimii trei ani. Cel puţin aşa arată un studiu realizat de o renumită companie de recrutare şi plasare a forţei de muncă. Potrivit datelor culese, prin sondaj, de la peste 760 de angajatori, în Regiunea Sud –Est, din care face parte şi Buzăul, se remarcă o perspectivă netă de angajare de 35 %, aproape dublă faţă de cea înregistrată în trimestrul II al anului. De altfel, Regiunea Sud-Est este cea în care firmele manifestă cele mai optimiste planuri de angajare.

Studiul a fost realizat în 10 sectoare de activitate, iar tendinţele de revenire a pieţei forţei de muncă se manifestă mai ales în construcţii, în industria prelucrătoare, în hoteluri şi restaurante, dar şi în comerţ. Previziunile pentru sectoarele construcţii, industrie prelucrătoare, îndustrie extractivă, hoteluri şi restaurante au atins cel mai ridicat nivel din 2008 pînă în prezent.

La studiul care indică un ritm activ al angajărilor pentru trimestrul următor au participat 765 de angajatori români din cele 10 sectoare de activitate din 8 regiuni. Conform acestui studiu, doar 8% dintre angajatori se aşteaptă la diminuări în ceea ce priveşte creşterea numărului de angajaţi, iar un procent semnificativ de 63% nu anticipează nici o schimbare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.