Vicepreședintele PNL, Cristi Bîgiu, s-a arătat deranjat de atitudinea avută ieri de colegul său de partid, Ioan Caton Mateșescu,  în ședința de Consiliu Județean, chiar înaintea votării unui proiect de hotărâre ce viza modificarea unor stații de plecare din cadrul programului de transport interjudețean.

Consilierul Ioan Caton Mateeșescu și-a exprimat nemulțumirea față de  unele modificări ale traseelor de transport interjudețean rezultate în urma comparării a două proiecte de hotărâri adoptate în momente diferite. Mateeșescu a reclamat  și faptul că un funcționar al Consiliului Județean Buzău ar fi încercat să îl inducă în eroare. Drept urmare, liberalul nu a votat pentru aprobarea proiectului de actualizare a programului de transport rutier, făcând notă discordantă de ceilalți consilieri liberali.

Astăzi, vicepreședintele PNL, Cristi Bîgiu, s-a declarat nemulțumit de atitudinea lui Mateeșescu, spunând că el ar fi trebuit să se consulte în prealabil cu ceilalți consilieri liberali.

”Era o problemă deja rezolvată și nu înțeleg de ce a votat altfel. Normal este ca un consilier al fiecărui partid să se întâlnească înainte de sedință și să discute și cu ceilalți consilieri dacă a descoperit o problemă. Eu sunt sigur că dacă era într-adevăr o neconcordanță, noi am fi susținut-o. Oricum, în ultima vreme, activitatea dânsului în partid se reduce la aceste ședințe, este o realitate, însă aș dori să discutăm aceste lucruri în partid și nu în presă. Am înțeles că a votat altfel și este un lucru pe care îl înțelegem atâta timp cât este justificat ”, a afirmat senatorul PNL, Cristi Bîgiu

Contactat telefonic de observatorulbuzoian.ro, Ioan Caton Mateeșescu a declarat  că activitatea sa politică din acest moment este corespunzătoare cu statutul său: “neavând o funcție în partid și implicarea mea în politică este pe măsură.”  Mateeșescu a adăugat  că în Consiliul Județean a votat cum a crezut de cuviință, și pentru că întâlnirea consilierilor în care ar fi trebuit să se discute despre votul din miniparlamentul județean nu a fost convocată.

” Este o hotărâre a Biroului Politic Teritorial de convocare a consilierilor în sedință înainte de Consiliul Județean, dar această convocare nu a avut loc, iar domnul Bîgiu  cred că ar trebui să știe asta. De convocarea consilierilor nu răspunde Mateeșescu ci un vicepreședinte desemnat. E o carență de organizare a dumnealor care nu mă implică pe mine. Dacă exista  discuția anterioara, sigur se lămureau aceste lucruri.  Atâta timp cât nu a avut loc o asemenea discuție, eu am votat cum am crezut de cuviință ”,  a conchis  Ioan Caton Mateeșescu.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Cristi-BIGIU4.mp3|titles=Cristi BIGIU] [audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Ioan-Caton-MATEESESCU.mp3|titles=Ioan Caton MATEESESCU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.