UPDATE: Asistenta Corina Donescu și angajata unității de credit reținute miercuri de polițiști și aduse joi în fața procurorilor și apoi a magistraților vor fi cercetate sub control judiciar. Mai exact, ele vor fi libere însă vor avea o serie de obligații, conform legii.

Șoc în rândul personalului din Spitalul Județean Buzău. Una dintre asistentele implicate în rețeaua creditelor false întocmise cu documente de la mai mulți pensionari care habar nu aveau ce se întâmplă este Corina Donescu, vicelider Sanitas Buzău, una dintre cele mai vocale cadre sanitare medii din cea mai mare unitate spitalicească buzoiană.
Donescu a fost reținută miercuri iar joi a fost dusă la Parchet, urmând ca în cursul zilei să afle dacă va fi sau nu arestată preventivă. Alături de ea la Parchet a fost dusă și una dintre angajatele unității de împrumut nebancare, parte importantă în aceeași rețea.
Reținerea Corinei Donescu a stîrnit o stare de șoc în rândul personalului medical de la Spitalul Județean dar și în rândul angajaților de la Spitalul Sfântul Sava, acolo unde Donescu mai lucra.
Liderul Sanitas Buzău, Mariana Munteanu, susține că o cunoaște de mai bine de 10 ani pe Corina Donescu, cea care i-a fost mână dreaptă la sindicat, însă nu se aștepta la o asemenea grozăvie din partea ei. Munteanu a declarat ferm că nu se mai pune problema ca Donescu să mai reprezinte tagma asistenților după faptele ilegale pe care le-a comis.
”Nu a implicat in nici un fel sindicatul si nici activitatea sindicală. Această acțiune a făcut-o ca persoană fizică, a făcut-o de capul ei și din cauza prostiei ei. Ne delimitam de astfel de cazuri pentru că aruncă o impresie proastă, nedorită vis-a-vis de moralitatea tagmei noastre. La așa ceva nu ne am așteptat nici eu ca lider și nici ca asistent și nici colegii nu se așteptau la așa ceva”, a declarat joi Mariana Munteanu.
Liderul Sanitas Buzău a adăugat că din acest moment Corina Donescu nu mai poate fi vicepreședinte al organizației sindicale: ” Moralitatea îndoielnică nici nu pune problema de așa ceva, ca sa reprezinte asistenții trebuie să ai probitate morală și profesionala. Nu ai respectul celor din jur, nu poți reprezenta sindicatul”.
Corina Donescu este angajată a Spitalului Județean Buzău, la Unitatea de Primire Urgențe și este vicelider Sanitas Buzău de mai mulți ani.
Surse din rândul cadrelor medicale susțin că un alt coleg al ei de la UPU, V.C., a fost implicat de Donescu în această afacere murdară a creditelor obținute cu documente false de la niște pensionari care habar nu aveau că sunt titularii unor credite. Se pare, potrivit surselor, că bărbatul ar fi fost percheziționat de oamenii legii după ce s-ar fi stabilit că banii obținuți din credite erau virați în contul acestuia. Conform unor surse medicale, asistentul ar fi fost indus în eroare de Donescu care i-ar fi cerut contul său pe motiv că al ei este blocat și trebuie să primească bani de la o persoană în contul unei datorii mai vechi.
De asemenea, ea lucrează cu jumatate de norma la Spitalul Sfântul Sava, ca asistent coordonator din luna martie a anului 2014.
”Nu mă așteptam la așa ceva tocmai din partea ei. Am numit-o asistent șef din martie odată cu ieșirea la pensie a fostei asistente coordonator, dar înțeleg că faptele au fost comise înainte, când la noi era simplă asistentă. Va fi concediată fără doar și poate, chiar dacă se dovedește a fi nevinovată,m pentru că doar suspiciunea mă determină să nu mai am încredere. O să punem la punct, dacă va fi posibil, un sistem prin acer să securizăm documentele pacienților. Este posibil să-și fi însușit documente și de la pacienți internați în Spitalul Sfântul Sava”, a declarat Constantin Alexandru, managerul Spitalului Sfântul Sava.
Revenim cu detalii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.