Încă un cutremur în sistemul sanitar românesc. Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Lazăr Iordache, a fost reţinut de DNA, pentru fapte de corupție iar marţi va fi dus la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Faptele pentru care Iordache a fost reținut au legătură și cu Spitalul de Neuropsihiastrie de la Săpoca, din județul Buzău.

„În perioada aprilie – iunie 2016, inculpatul Iordache Lazar i-a promis unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Ministerului Sănătăţii un procentaj de 5% din sumele alocate de Ministerul Sănătăţii pentru două spitale (destinate construirii unei staţii de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuţiile de serviciu ale funcţionarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale şi pentru ca acesta să îşi exercite influenţa asupra persoanelor responsabile din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare”, arată procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în ordonanţa de reţinere.

Potrivit News.ro, banii daţi de vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor care vizau construirea unei staţii de epurare şi respectiv dotarea cu echipamente medicale.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că cele două unităţi sanitare sunt Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău şi Spitalul din Petroşani, judeţul Hunedoara.

Persoana cu funcţie de conducere din Ministerul Sănătăţii este denunţătorul vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Lazăr Iordache, reţinut după patru luni de la momentul la care i-a dat 126.000 de lei ca să aprobe banii ce fuseseră alocaţi de MS pentru două spitală, ca să fie construită o staţie de epurare şi, respectiv, pentru dotarea cu echipamente medicale, a anunţat instituţia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.