Campania electorală face primele victime în rândul șefilor instituțiilor deconcentrate.
Comisarul şef Bogdan Despescu, fost adjunct al comandantului IPJ Buzău până anul trecut când a fost avansat şef al IPJ Prahova, a fost destituit şi retrimis la Buzău. Ministrul Administraţiei şi Internelor a emis un ordin care prevede că Despescu va ocupa, de acum, postul de şef Cabinet la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău.
Bogdan Despescu a fost avansat șef al Poliţiei prahovene în aprilie 2011, după ce a deținut mai mult timp functia de adjunct al şefului Poliţiei Buzău. Despescu a fost reconfirmat pe post în urma unui examen pe care l-a promovat în martie 2012 însă asta nu l-a ajutat să rămână mult timp în funcția câștigată prin concurs.
Din primele date, demiterea sa din funcție ar avea la bază motive politice. La începutul saptămânii, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, declara că un număr foarte mare de şefi de deconcentrate s-au implicat în campania electorală pentru PDL, motiv pentru care aceştia ar urma să fie demişi în perioada următoare. Printre cei vizați de Dragnea se aflau șefii poliției din Prahova și Dâmbovița, social-democratul afirmând chiar că șefii poliției din cele două județe sunt implicați efectiv în campania electorală. El preciza, la momentul respectiv, că este vorba despre o filmare video cu o întrunire PDL la care ar fi luat parte şefi ai poliţiei judeţene.
Și cum totul trebuia să îmbrace o formă cât mai oficială, ministerul a dispus verificări amănunțite la IPJ Prahova. În acest moment, motivul oficial al demiterii lui Bogdan Despescu este legat de probleme descoperite în activitatea managerială.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.