Cinstantin Ciurea nu a întrunit votul colegilor din Consiliul Local Municipal

Victor Andreica, Maria Mînzală şi Constantin Ciurea au fost scoşi astăzi de consilierii locali de pe lista celor 8 buzoieni propuşi pentru distincţia de cetăţean de onoare al municipiului Buzău.

Cei trei au fost retraşi de pe lista cu pricina, în urma votului acordat în secret de aleşii din miniparlamentul local. În aceste condiţii,  doar 5 persoane vor primi luna viitoare, în cadrul Zilelor Buzăului, titlul de cetăţean de onoare al Buzăului. Preotul Mihail Milea, doctorul în istorie Doina Ciobanu, fost director al Muzeului Judeţean, Ştefan Iovan, Gheorghe Milu, primar între anii 1970-1976 şi profesorul şi compozitorul Constantin Ungureanu sunt cei care vor completa lista cetăţenilor de onoare ai Buzăului.

Printre cei contestaţi în şedinţa Consiliului Local Municipal de azi se numără Victor Andreica, pe vremuri, un partizan al regimului comunist. Profesorul Andreica a fost şef de secţie pe probleme de învăţământ, cultură, sănătate şi cercetare ştiinţifică al fostului Comitet Judeţean PCR. Andreica a mai fost şi secretar de redacţie la Viaţa Buzăului, publicaţia care aparţinea pe vremuri regimului comunist.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.