Costica Maroleanu-3
Avocatul Poporului a declanşat o anchetă în cazul bărbatului căruia i-a fost amputat penisul din cauza unei infecţii apărute după montarea greşită a unei sonde, la Spitalul Judeţean Buzău. Avocatul Poporului a anunţat, vineri, că s-a sesizat din oficiu şi face o anchetă la Spitalul Județean Buzău în cazul bărbatului căruia i-ar fi fost amputat organul sexual ”din cauza unei septicemii apărute ca urmare a executării unei proceduri medicale”. Conform sursei citate, în cursul anchetei vor fi solicitate informaţii de la Spitalul Județean Buzău şi de la Colegiul Medicilor din România.
Un bărbat a depus plângeri penale la Parchetul Judecătoriei Buzău şi la Poliţie împotriva şefului Secţiei de Nefrologie a Spitalului Judeţean Buzău, susţinând că, în timp ce era internat acolo, a fost neglijată o infecţie apărută după montarea greşită a unei sonde urinare, astfel că, din cauza riscului de septicemie, i-a fost amputat penisul.
Potrivit avocatei Cristina Moiseanu, bărbatul a fost internat în Spitalul Judeţean Buzău în luna noiembrie 2014 pentru un atac cerebral, în urma analizelor medicii constatând că el are şi probleme diabetice. Bărbatul s-a refăcut rapid, însă ulterior, pe fondul afecţiunii diabetice, au apărut probleme uroloigce, astfel că în decembrie a fost internat la Terapie Intensivă în cadrul Secţiei de Nefrologie a Spitalului Judeţean Buzău.

Conform sursei citate, aici pacientului i-ar fi fost pusă greşit o sondă urinară, manevra eronată generând rapid o infecţie care i-a cuprins întregul organ sexual, dar abia după sărbătorile de iarnă şeful Secţiei de Nefrologie a Spitalului Judeţean a cerut ajutorul medicilor de la Secţia de Urologie, care au realizat o incizie.

„Într-un final, s-a realizat o incizie pe Secţia de Urologie, însă nu a fost suficientă această intervenţie. În tot acest timp, clientului meu i-a fost refuzat transferul la Spitalul Militar Central, el fiind cadru militar ieşit la pensie. Până la urmă, bărbatul a fost externat la cerere, pe fişa de externare doamna doctor de la Nefrologie scriind că starea pacientului este ameliorată, deşi nu era deloc aşa. A doua zi s-a prezentat la Spitalul Militar Central, a fost consultat de medicii de pe trei secţii, care i-au spus că organul nu poate fi salvat, fiind nevoie de amputare, întrucât era la un pas de septicemie şi, în consecinţă, de deces”,mai spunea bărbatului. La rândul său, bărbatul a povestit prin ce a trecut la Spitalul Judeţean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.