Candidatul USL la Consiliul Județean Buzău, Cristi Bîgiu, crede că în spatele declarațiilor aliaților din PSD se ascund interese ascunse

Actualul președinte al Consiliului Județean, Victor Mocanu și-a exprimat din nou, astăzi, intenția de a candida pentru încă un mandat în fruntea Consiliului Județean, omițînd inițial să precizeze din partea cărei formațiuni politice ar urma să o facă. Abia după ce a fost întrebat de jurnaliști din partea cărui partid ar urma să candideze, Mocanu a precizat că despre PSD este vorba.
„Vreau să vă spun că în legătură cu candidatura la Consiliul Județean, din partea mea este fermă hotărârea: voi candida la Consiliul Județean pentru funcția de președinte al Consiliului Județean” a declarat Victor Mocanu. Auzind hotărârea din vocea lui Victor Mocanu, primarul Constantin Boșcodeală și-a reamintit că, din postura de președinte de organizație a PSD, trebuie să-și exprime sprijinul față de cumătrul său: „Da, uitasem să spun că în continuare, rămâne solicitarea noastră către copreședinții alianței să revină asupra deciziei și să ia decizia în concordanță cu protocolul USL.”

Și, pe lîngă nemulțumirea legată de desemnarea senatorului liberal Cristi Bîgiu drept candidat comun al USL la președinția Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu pare că mai are și alte probleme. Astăzi, social democratul l-a acuzat pe liberalul, Cristi Bîgiu, că ar denigra și i-ar intimida pe membrii PSD din județ.
”Îi atrag atenția domnului Cristi Bîgiu să înceteze denigrarea în teritoriu a membrilor PSD și intimidarea lor, spunându-le că dacă va ajunge președinte al Consiliului Județean vor avea de furcă cu el”, a spus Victor Mocanu.
În replică, liberalul Cristi Bîgiu spune că de la constituirea Uniunii Social Liberale nu a călcat în nici o Organizație PSD. Bîgiu susține, totodată, că social democrații, care nu îl recunosc și nu vor să accepte ideea de a candida un liberal la Consiliul Județean, și-ar ascunde adevăratele intenții în legătură cu ceea ce vor face la următoarele alegeri.
„Vreau să spun că nu am fost în nici o organizație de-a lor. Nu mi s-a părut fair-play din partea mea să mă duc în organizațiile lor și nu am fost nici în vreo primărie de-a lor de la constituirea Uniunii Social Liberale pentru că eu tot cred într-o colaborare, din aceasta, colegială și, sper că o să înțeleagă asta la un moment dat. Eu sunt însă curios ce ascund toate aceste lucruri. Pentru că avem de-a face cu niște oameni politici cu experiență care, știm bine ce înseamnă un protocol național și că nu se schimbă nimic, nu există candidatură pe PSD cum nu există nici pe PNL și există doar candidatură pe USL, cel puțin la nivel de primărie reședință de județ și președinție de Consiliu Județean. Părerea mea este că aici se ascund alte lucruri dar, probabil, viitorul ne va arăta”, a concluzionat Cristi Bîgiu.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/10/Victor-MOCANU.mp3|titles=Victor MOCANU]
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/10/Constantin-BOSCODEALA.mp3|titles=Constantin BOSCODEALA]
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/10/Cristi-Bigiu.mp3|titles=Cristi Bigiu]

3 COMENTARII

  1. Doua figuri expirate ale politicii locale,doua persoane care au o disputa serioasa dar pe care nu o pot explica public. Oare de ce se bat astia asa de tare cu lovituri sub centura,ce interese sunt la mijloc si care nu trebuesc cunoscute de public Raspunsul este simplu ,ambii sunt reprezentantii unor grupuri de interese care au ca scop fraudarea banului public .Atit BIgiu cu ai lui dar si cumetrii Mocnu Boscodeala nu pot fi garantii serioase pentru cetatenii judetului Buzau .Batalia este prea dura pentru a ne convinge pe noi ca in spatele acesteia se gasesc intentii nobile.

  2. dati banii la oameni dati bani la primarii pentru decont abonamente! ati distrus tot! si vreti sa va votam! tot pdl ul vom vota ca voi conduceti buzaul de atatia ani si profesorii nu au banii de naveta in comunele psd si pnl! cum motivati?

  3. Toate comentariile din ultimul timp, pe teme politice se referă la părerea unor implicaţi în teatrul comic din politica buzoiană.Nici unul nu-şi declină apartenenţa deşi ea se intrevede. O să le spun opinia mea fără nici o părtinire.:Mocanu va candida din partea UNPR ului cu sprijinul doctorului. Au 12 primari sigur din start-toţi nedeclaraţi dar recalcitranţi, o să-i cunoască Costică la prima întrunire mai amplă. Vor vocifera cu scopul de a fi daţi afară din partid-pentru a nu-şi pierde funcţiile dacă migrază acum! Si Mocanu speră o asemenea măsură dar „nu vrea să stea de vorbă cu Ponta” Dece? De-aia!!!. Bâgiu vine din postura de senator şi-după cum spun cei care-l cunosc, din colegiul lui- este un tip interesant. Eu sunt convins că va face ceva pentru Buzău. Nu numai „drumul vinului!” Şi pentru că am ajuns aici trebuie să-i spun lui Bâgiu că Mocanu nu are interese ascunse, ele sunt vizibile de la o poştă: încă o candidatură pentru fii-su, încă un drum-probabil „drumul ţuicii”, încă o balastieră, altă maternitate, cartierul Verneşti etc…Eu nu ştiu Bâgiu ce interes are să lase senatul-probabil pentru FI MAI APROAPE DE FAMILIE ŞI MAI PREZENT. Oricum în senat e mai puţină bătae de cap ca la consiliul judeţean ce se va desfiinţa. Mai e o posibilitate ca cei doi să se împace: Doctorul să vrea să fie prefect şi UNPR să intre în cualiţie cu USL, din 2012!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.