victor Ponta

Victor Ponta a participat la Milano, la Conferința la nivel înalt privind ocuparea forței de muncă, organizată de Președinția italiană a Consiliului UE. În cadrul Conferinței, Premierul a discutat cu liderii europeni despre soluțiile pentru crearea de noi locuri de muncă în special pentru tineri. Premierul a prezentat liderilor europeni soluțiile aplicate în România care au generat circa 200.000 de noi locuri de muncă, după măsurile de austeriate ale Guvernelor PDL care au lăsat fără slujbă 700.000 de oameni.

Printre măsurile prezentate de Victor Ponta la Milano se numără:

  • Programul „Garanția pentru Tineret” pentru a sprijini tinerii sub 25 de ani să-și găsească un loc de muncă.
  • Subvenționarea de la stat a salariilor pe un an de zile pentru tinerii absolvenți (elevi sau studenți), cu obligația angajatorilor de a menține postul nou creat încă un an.
  • Schema de ajutor de stat pentru firmele private care creează minim 20 de noi locuri de muncă.
  • Schema de ajutor de stat pentru firmele IT care creează peste 200 de noi locuri de muncă.

 

În primul trimestru din 2014, numărul de persoane angajate cu contracte de muncă a crescut cu 190.000 față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 400.000 față de luna martie a anului 2013. Suntem conștienți că încă mai sunt multe de făcut în această chestiune. Lipsa locurilor de muncă în rândul tinerilor este principala problemă a cetățenilor în acest moment! Din acest motiv, este și prima temă pe agenda Guvernului Victor Ponta!  Însă e important că în ultimii ani nu a mai scăzut numărul de locuri de muncă, ci a crescut. Guvernarea a început de la -700.000 de locuri de muncă. Noi am crescut cu 400.000. Nu e suficient, dar e ceva ÎN PLUS, NU ÎN MINUS, cum a fost în timpul celor din PDL care acum se ascund în spatele candidatului Klaus Iohannis. Îi rugăm pe cei de la ACL printre care se numără miniștrii care au tăiat locurile de muncă, să aibă minima decență să se abțină să mai vorbească despre această problemă a locurilor de muncă.

 

 „Prima Casă” pentru românii din Diaspora

 

Extinderea programului „Prima Casa” îi vizează pe cetățenii români din străinătate, care au permis de ședere și de muncă. Este vorba despre o masură de sprijin pentru românii care vor sa se întoarcă acasă și în același timp un stimulent oferit acestora. Din analizele Guvernului, prima preocupare a românilor care vor să se întoarcă în țară este cumpărarea unei locuințe. Programul Prima Casă pentru Diaspora îi ajută pe cei tineri să revină acasă. Pentru Programul „Prima casă pentru Diaspora” au fost transferați 25 de milioane de lei din fondul ANL, bani care vor fi alocați pentru lunile noiembrie și decembrie, urmând ca anul viitor să intre pe noul buget. Românii din străinătate vor putea aplica pentru cumpărarea de locuințe și chiar pentru construirea unei case (nu doar pentru achiziția de apartamente, cum se întâmpla până în prezent).

Știm că una dintre cele mai mari probleme a României este plecarea tinerilor la muncă în străinătate. Sunt două motive pentru care îi determină să facă acest lucru: lipsa unui loc de muncă și lipsa unei locuințe în care să își întemeieze o familie. Programul „Prima Casă pentru Diaspora” rezolvă una dintre aceste două probleme. Este un stimulent ca românii muncitori să se întoarcă acasă, alături de părinții lor, de familiile lor, de copiii lor. Cei care au lucrat în afara țării sunt oamenii serioși, oameni care muncesc, oameni care au învățat bine o meserie. România are nevoie de acești români. Știm că mai sunt multe de făcut în România pentru a stopa plecarea tinerilor la muncă în străinătate. Dar acesta este PRIMUL PROGRAM care stimulează întoarcerea tinerilor acasă, în România.

 

pub


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.