Acţiune de amploare a poliţiştilor buzoieni şi a angajaţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă, organizată împotriva celor care taie pădurile judeţului ori folosesc muncitori la negru, în acest domeniu.

Timp de două zile, oamenii legii au acţionat în zona Gura Teghii – Calvini – Chiojdu, în ideea de a descuraja tăierile ilegale şi cazurile de muncă la negru, frecvent întâlnite în domeniul forestier.

Echipele de poliţişti şi inspectori de la ITM, dar şi de la Direcţia Apelor,  au făcut verificări atât în zonele pădurilor cât şi la 11 agenţi economici. Neregulile şi chiar infracţiunile au curs cu duiumul, de aici şi amenzile şi dosarele penale întocmite de oamenii legii.

În total, poliţiştii au constatat 5 infracţiuni şi au aplicat 8 sancţiuni în valoare de aproape 32.000 de lei. Totodată, ei au confiscat o cantitate importantă de lemne provenită din  tăieri ilegale.

Poliţiştii au întocmit şi dosare penale pe numele a doi bărbaţi în vârstă de 45 şi 48 de ani, ambii din comuna Lopătari, care desfăşurau activităţi de exploatare a arborilor tăiaţi ilegal. Cei doi vor fi cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de tăiere fără drept, furt de arbori şi folosirea unui dispozitiv fals de marcare.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate la un alt agent economic, de către poliţişti împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei Apelor Buzău – Ialomiţa, s-a constatat că în cursul anului 2011, administratorul societăţii a excavat agregate minerale din albia râului Bâsca fără a deţine autorizaţie de gospodărire a apelor sau din alt perimetru decât cel autorizat. În acest caz, a fost întocmit dosar penal, urmând a se stabili valoarea prejudiciului creat.

 

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.