Tot mai multe voci de pe scena politică buzoiană se întreabă oare până unde va merge conflictul din USL Buzău cauzat de desemnarea liberalului Cristi Bîgiu drept candidat al USL la președinția Consiliului Județean Buzău. Dacă președintele Partidului Conservator, Gheorghe Vlase vede că „situația s-a mai îndulcit” iar senatorul Cristi Bîgiu speră într-o „colaborare colegială”, singurii care mișcă în front și nu vor să renunțe sunt Constantin Boșcodeală și Victor Mocanu. Cei doi social-democrați ies săptămânal la atac ori împotriva colegilor de alianță ori împotriva propriului șef de partid, fără ca cineva să ia atitudine față de comportamentul celor doi. Deși președintele PSD, Victor Ponta a afirmat în numeroase rânduri că, la Buzău, lucrurile sunt stabilite, acest lucru nu pare a fi înțeles, sub nicio formă și de cei doi cumetri Constantin Boșcodeală și Victor Mocanu. Dacă până acum cei doi sperau doar într-o revenire a copreședinților USL în ceea ce privește desemnarea candidatului USL pentru președinția Consiliului Județean, ieri, președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală a declarat că a luat în calcul și posibilitatea de a fi sancționat de conducerea partidului din care face parte.
„Bineințeles că am luat în calcul si posibilitatea existenței unor sancțiuni dar gândiți-vă că dacă Partidul Democrat Liberal a luat decizia ca alegerile să fie abia in noiembrie 2010 mai este până atunci un an și o lună”, a declarat președintele Constantin Boșcodeală, lăsând să se înțeleagă că nimic nu este sigur în privința candidaturilor de la Buzău.
Un alt amănunt care poate da de gândit este și acela că atât actualul președinte al Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, cât și primarul Constantin Boșcodeală încep ușor, ușor să recunoască meritele Partidului Democrat Liberal, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum.
Declarații precum : „În sfârșit, PDL-ul local se gândește și la a mai construi ceva”, sau „de data asta, cei din PDL chiar ne-au ajutat” vin să dea naștere speculațiilor conform cărora Mocanu și Boșcodeală și-ar pregăti o schimbare de orientare politică.
Tot ieri, președintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda spunea că îl percepe pe Constantin Boșcodeală drept un adversar politic însă asta s-ar putea schimba, cu timpul: „Relația între mine și Boșcodeală este administrativă. Suntem adversari politici dar suntem acum adversari politici, nu poți să știi ce va fi. Am văzut atât de multe în țara asta încât oameni care vor să rămână la putere ar face orice ”, a declarat deputatul Cezar Preda.
Astfel, zvonurile privind o plecare a lui Victor Mocanu către UNPR și a lui Constantin Boșcodeală către PDL par să prindă contur tot mai mult, însă nimeni nu se mai hazardează în prognosticuri politice. Timpul le va așeza pe toate. Oricum, fără concursul conducerii PSD care să sancționeze ieșirile celor doi, decizia i-ar putea costa, atât pe Mocanu cât și pe și Boșcodeală, mandatele obținute ca social democrați.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.