Directorul azilului din localitatea buzoiană Aldeni, unde Centrul de Resurse Juridice a descoperit că beneficiarii trăiesc în condiții precare, sunt bătuți, abuzați sexual ori primesc tratament intensiv pentru a nu deranja personalul, a fost implicat într-un scandal de proporții în anul 2009, în urma căruia s-a ales cu dosar penal care a fost închis până la urmă după ce Vasile Alexandru s-a împăcat cu victima.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, agent principal Anca Bratosin, plângerea împotriva directorului azilului din Aldeni, Vasile Alexandru, a fost depusă în luna iunie 2009 la postul de Poliție Cernătești, ulterior întocmindu-se dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire. Conform sursei citate, dosarul penal a fost finalizat în luna iulie 2009 cu neînceperea urmăririi penale.
În fapt, plângerea împotriva directorului de la Aldeni a fost depusă la Poliție de o angajată a unității cu care bărbatul trăia în concubinaj, femeia declarând anchetatorilor că a fost bătută cu o tijă de la un încălțător până a fost umplută de vânătăi pe tot corpul. O lună, mai târziu, cei doi s-au împăcat dosarul fiind închis.

” M-a luat după gât din dormitorul unde dorm, zice, hai după mine, nu știam ce se întâmplă, credeam, că mă duce la bucătărie, m-a dus în camera lui și m-a luat la bătaie, cu încălțătorul, sunt plină de vânătăi, mi-a dat palme și șuturi, a dat mai rău ca într-un animal, mă așteptam la o palmă două că mi-a mai dat, dar nu așa. M-a mai bătut și în trecut dar am trecut cu vederea, mă bătea pe motiv că-s proastă, că-s nănacă, că nu mă culc cu el. M-a amenințat că mă împușcă dacă o să-mi fac pe altcineva”, declara în iunie 2009 Georgeta Costache, cea care a depus plângere la poliție împotriva directorului azilului din Aldeni.
Declarațiile femeii erau susținute la acea vreme și de sora presupusei victime dar și de alte angajate ale centrului de bătrâni.
De asemenea, angajatele centrului de la acea vreme spuneau că șeful lor le face avansuri sexuale atunci când se află sub influența băuturilor alcoolice.

Iubire cu nabadai intre o infirmiera si directorul unui azil de batrani! pe www.acasatv.ro
” Am fost pe tură, șefu a fost cu chef, adică băut, la început a fost totul bine, după care a luat-o pe Geta de gât și a bătut-o. îi curgea sânge din nas, era plină de vânătăi, singură a sunat la 112 și a chemat Poliția”!, declara bucătăreasa aflată în tură la momentul conflictului.
O altă angajată susținea în fața jurnaliștilor că bărbatul le hărțuiește sexual și verbal, atunci când este în stare de ebrietate: ”Când e beat, urlă, trântește, fărâmă, ne giugiulește, ne ciupește, ne înjură, nu contează că suntem sau nu căsătorite, e obsedat sexual, îi pică și pe bătrâni, îi bate, dar ei nu au discernământ sărmanii și uită”.

În replică, proprietarul azilului declara jurnaliștilor că a avut o relație cu femeia care l acuză de lovire însă s au despărțit de circa o lună și jumătate iar aceasta ar vrea să se răzbune prin reclamația depusă la Poliție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.