Primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, consideră nefondată trimiterea sa în judecată de către Direcția Națională Anticorupție în dosarul terenului pe care a fost construit cartierul Orizont. Edilul buzoian spune că la vremea respectivă cele 33 de hectare de teren primite de municipalitate prin Ordinul Prefectului la marginea municipiului Buzău, în vecinătatea căii ferate unde exista o plantație de duzi, valora de două ori mai mult decât terenul pe care a fost construit cartierul de locuințe dezvoltat de societatea buzoiană Concas.
„În anul 2001 în baza solicitării mele prin Ordinul Prefectului s-au cerut 33 de hectare din domeniul privat al Statului în domeniul privat al municipiului Buzău pentru reconstituirea islazului. Terenul mi-a fost predat de stat prin cei doi reprezentanți ai săi pe care nici nu îi cunoșteam la momentul respectiv. Din 2001 terenul a fost predat către municipalitate și s-a dat destinația de cartier de locuințe. La acel moment terenul de la ieșirea spre București se vindea de 2 ori mai mult decât cel pe care s-a construit cartierul Orizont și în acest sens am depus acte notariale dar DNA nu a ținut cont de ele”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.
De asemenea, edilul buzoian a mai spus că deși s-a constituit parte civilă în dosar solicitând aproape 120 miliarde de lei vechi, Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău nu ar fi avut nici un drept asupra terenului respectiv, lucru stabilit în urma unui proces civil intre municipalitate și stațiunea legumicolă pierdut de cei din urmă.
„În plus, SCDL nu a avut niciodată acest teren și prin hotărârea de înființare din 2004 acest teren nu face parte din trerenurile stațiunii iar Agenția Domeniilor Statului care acum s-a constituit parte civilă mi l-a predat prin cei doi reprezentanți(nr. Stana Viorica și Ștefan Elena). În plus, cu S.C.D.L. a existat un proces civil pierdut de stațiune tocmai pentru că terenul nu a aparținut niciodată SCDL, dar cu toate acestea DNA a refuzat să ia în seamă actele și m-a trimis în judecata”, a conchis primarul Constantin Boșcodeală.
Primarul Constantin Boșcodeală a mai fost trimis în judecată de către DNA pentru abuz în serviciu într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Brașov. De asemenea, averea edilului buzoian constituită din peste 200 de hectare de teren arabil, pădure, mai multe imobile și un autoturism se află sub sechestru de mai bine de doi ani de când au început cercetările în cele două dosare.

Averea edilului buzoian aflată sub sechestru :
– imobil – casă de locuit situat în municipiul Buzău, cu suprafaţă construită desfăşurată de 218,39 mp., cota de 1/2;
– apartament situat în municipiul Buzău, cu suprafaţa utilă de 72,27 mp.
– apartament în municipiul Buzău, cu suprafaţa utilă de 43,84 mp. ,cota de 1/2;
– suprafaţa de 48.702, 00 mp. teren arabil situat în extravilanul comunei Amaru, judeţul Buzău ,
– suprafaţa de 68.995,00 mp. teren arabil situat în extravilanul comunei Amaru ,
– suprafaţa de 50.004,00 mp. teren arabil în extravilanul comunei Amaru, judeţul Buzău – cota de 1/2 ,
– suprafaţa de 50.000,00 mp. teren arabil în extravilanul comunei Amaru, judeţul Buzău, – cota de 1/2 ,
– suprafaţa de 40.800,00 mp. teren arabil în extravilanul comunei Amaru, – cota de 1/2;
– imobil situat în oraşul Năvodari, zona Mamaia, format din teren intravilan în suprafaţă de 194 mp. şi casă de vacanţă formată din 3 camere şi dependinţe cu suprafaţa construită de 81 mp. – cota de 1/2;
– teren în suprafaţă de 2930 mp. pădure, situat în extravilanul comunei Stâlpu, judeţul Buzău,- cota de 1/2;
– teren în suprafaţă de 670 mp. păşune situat în extravilanul comunei Merei, judeţul Buzău,- cota de 1/2;
– autoturism marca BMW 525 I,
– remorcă transport ambarcaţiuni marca UMBRA RIMORCHI URIM 5B/M,

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.