Fostul Președinte al României, Traian Băsescu, a susținut o conferința de presă în Capitală pentru a prezenta principalele elemente de campanie ale Partidului Mișcarea Populară, partid pe care îl conduce. Băsescu a deci să susțină această conferință în lipsa timpului necesara pentru acoperi în această campanie toate județele țării pentru a prezenta platforma electorală a a partidului.
Încă de la început fostul președinte a dorit să precizeze că în expunerea sa nu se vor regăsi subiecte populiste cu majorări de salarii sau cu diverse alte minciuni.
De asemenea, Băsescu a precizat că în opinia sa România are de lucrat pe trei mari direcții pentru a putea progresa.
„România are trei probleme majore care îi pot încetini şi dezvoltarea şi ajungerea la prosperitate: natalitatea, educaţia şi sănătatea. Dacă nu luăm măsuri devenim un popor fără şansa în viitor, de aceea din punct de vedere al natalităţii, obiectivul nostru e să materializăm o lege deja depusă în Parlament prin care să dă posibilitatea de dezvoltare creşe şi grădiniţe pe lângă primării. A doua mare problemă e educaţia. 42% dintre copiii de 15 ani sunt analfabeţi funcţionali. Citesc dar nu înţeleg ce au citit. Curicula educaţiei este nereformată, iar sistemul de predare a rămas acelaşi ca pe vremea când făceam noi liceul. Aceşti copii vor termina liceul şi nu vor înţelege noţiunile. Le vor citi şi nu le vor înţelege, devenind astfel un rebut pentru piaţa muncii. Abandonul şcolar e o problemă gravă. Lucrurile sunt grave, şi încep să vă conving prin întrebarea: Vă imaginaţi România peste 20 de ani în condiţiile în care 40% dintre copii sunt analfabeţi funcţionali iar 19% abandonează şcoala? Arătăm ca o naţiune ce se pregăteşte să rămână fară şanse în următorii ani“, a afirmat Traian Băsescu în cadrul conferinţei de presă organizate la Palatul Parlamentului.


PMP/ OBSERVATORUL BUZOIAN/ CUI 11160002

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.