UPDATE:22.18
Persoana surprinsă de apele învolburate ale râului Buzău a fost adusă, cu bine, la mal de pompierii de la ISU Buzău după mai bine de o ora de așteptare. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani se afla cu caprele la păscut pe o bucată  de pământ în localitatea buzoiană Sibiciul de Jos unde a fost surprins de o viitură.
Pompierii de la subunitatea Mărunțișu, ajutați de localnici și de autoritățile locale, au reușit până la urmă să îl scoată pe bărbatul cunoscut cu probleme psihice din mijlocul apei.
Conform comandantului ISU Buzău, colonelul Dănuț Nicolae, în urma furtunii care s-a abătut asupra județului Buzău miercuri seară, un copac a căzut pe DN2 E85 între Costești și Cioranca, un alt arbore a fost doborât de vânt pe strada Mesteacănului din municipiu, iar altul pe DN 10 la intrarea în viaductul Teherău, în zonă intervenind deja echipaje de la Drumuri Naționale și ISU Buzău care au înlăturat obstacolele de pe sosea.
Vijelia din această seară a afectat și rețelele de electricitate. Au fost semnalate întreruperi de energie electrică în zona Pogoanele-Luciu-Padina dar și în comuna Chiojdu, unde doi stâlpi de electricitate au fost doborâți de vânt.
Ca și cum furtuna nu i-ar fi solicitat suficient de mult pe pompierii buzoieni, aceștia au avut de luptat și cu flăcările. Pe durata furtunii, au fost semnalate  trei incendii la Râmnicu Sărat, Pogoanele și Tisău, pompierii urmând să stabilească dacă focul a izbucnit în urma descărcărilor electrice ori din alte cauze

21.21
O furtună puternică s-a abătut asupra întregului județ, la ora transmiterii acestei știri vijelia producându-și deja efectele. Un copac a fost doborât de vânt în zona Sălii Sporturilor din municipiul Buzău. De asemenea, în zona localității Sibiciul de Sus, o persoană a fost surprinsă de o viitură pe o bucată de pământ. Pompierii au pornit deja spre locul indicat și încearcă să salveze respectiva persoană. Din cauza vântului puternic, mai multe localități au rămas deja fără curent electric.

Meteorologii au emis astăzi o avertizare cod galben de ploi și vijelii valabilă până mâine seară la ora 18.00. Potrivit specialiștilor, vremea va fi instabilă în toată țara. Vor fi averse ce vor avea si caracter torențial, descărcari electrice și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie. Izolat cantitățile de apă vor depăși 50 l/mp și vor fi căderi de grindină.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.