Buzăul, ca de altfel întreaga ţară, se va confrunta, în zilele următoare cu un val de căldură. Metetorologii au emis o informare privind instalarea caniculei, în întreaga ţară, începând de mâine. Potrivit informării meteo, în intervalul 19-22 iunie, vremea va fi călduroasă în toată ţara, local caniculară în cursul după-amiezelor, când se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…36 de grade Celsius. Indicele de temperatură-umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic în zonele de câmpie şi, local, în cele de deal şi de podiş. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău se mobilizează pentru a face faţă zilelor caniculare.

„Noi îi sfătuim pe buzoieni să fie foarte atenţi pentru că, în astfel de perioade, există un risc crescut de incendii. De aceea, trebuie evitată aprinderea focului în spaţiu deschis şi trebuie evitată aruncarea resturilor de ţigări, la întâmplare. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă este pregătit să intervină pentru stingerea incendiilor. De asemenea, instituţia va asigura, dacă vor exista cereri din partea autorităţilor locale, transporturi cu apă în zonele în care seceta îşi va produce efectele.” a declarat plt. Marius Sârbescu, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău.

Autorităţile din oraşul Buzău spun că nu se impun deocamdată măsuri speciale. Greul acestor zile va pica pe umerii serviciilor medicale de urgenţă pentru că, este de aşteptat, ca valul de căldură să facă victime printre buzoienii care nu se vor proteja de arşiţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.