Meteorologii anunţă o săptămână caniculară, în care indicele de confort termic va trece frecvent de pragul critic. Vor fi şi furtuni scurte de vară, cu tunete şi fulgere.

Luni, în țară, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a tării, pe arii extinse în sudul si în estul tării disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge si va depăsi usor pragul critic de 80 de unităti, iar în Oltenia, local în Muntenia si izolat în Moldova va fi caniculă.

Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua si aspect de vijelie si izolat grindină, în Maramures, Transilvania, local în Banat, Crisana, vestul Olteniei si jumătatea de nord a Moldovei. Ploile vor avea si caracter torential si punctiform se vor acumula cantităti de apă de peste 25…30 l/mp. În celelalte zone cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi izolat, mai ales seara si la începutul noptii. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade pe litoral si 37 de grade în Lunca Dunării.

Marți, vremea se va mentine călduroasă în cea mai mare parte a tării, disconfortul termic va fi ridicat cu un indice temperatură-umezeală (ITU) care va atinge si va depăsi usor pragul critic de 80 de unităti în regiunile sud-vestice si sudice, iar local în Oltenia si izolat în Banat si în Muntenia, după-amiaza, va fi caniculă.

Cerul va fi variabil si mai ales în a doua parte a zilei si în prima parte a noptii vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, la deal, la munte, local în sud, în centru, în est si izolat în celelalte regiuni. Ploile vor avea si caracter torential si se mentin conditiile pentru căderi de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade pe litoral si 37 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime între 12 si 22 de grade.

Miercuri, vremea va rămâne călduroasă, iar disconfortul termic se va acccentua în special în regiunile vestice si sudice, unde pe arii restrânse, după-amiaza, va fi canciulă. Cerul va fi variabil si mai ales după-amiaza si seara, vor fi intervale cu averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului la deal, la munte, dar pe arii restrânse si în celelalte regiuni. Ploile vor avea si carater torential si vor fi conditii de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade pe litoral si 36 de grade in Banat si Oltenia, iar cele minime, în general, între 13 si 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest.

Joi, vremea va fi caniculară în regiunile sud-vestice, sudice si estice, unde si disconfortul termic va fi ridicat, dar va deveni treptat instabilă în vestul, centrul si nordul tării, precum si în zonele deluroase si montane, unde temporar, începând cu orele după-amiezii, vor fi înnorări temporar accentuate, averse si cu caracter torential, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului si izolat grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilitătii atmosferice se vor putea semnala doar izolat si la cote mult mai reduse.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 si 37 de grade, iar cele minime între 13 si 23 de grade.

Intervalul vineri-duminică:

În primele două zile ale intervalului vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza în sud si în sud-est si izolat în restul tării, apoi se va răcori usor. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în a doua parte a intervalului, la început în jumătatea de nord a tării, apoi si în celelalte regiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.