Gripa_poza

Mult mai puține viroze și pneumonii în rândul buzoienilor în ultima săptămână, semn că virusurile bat în retragere în fața gerului instalat în județ dar și în țară.
Potrivit statisticilor effectuate de conducerea Direcției de Sănătate Publică Buzău pe baza semnalelor transmise din teritoriu de către medicii de familie, în ultima săptămână 753 de buzoieni au ajuns la medic cu boli de sezon și au primit tratament.
516 dintre ei au fost diagnosticați cu viroze respiratorii iar 237 cu pnumonie, dintre aceștia 69 fiind internați pentru a fi tratați sub observația unor specialiști, având în vedere că prezentau forme mai grave de boală ori erau pacienți cu risc crescut.
Cifrele sunt în scădere față de săptămânile anterioare dar și față de statisticile de anul trecut.
Până în acest moment, circa 5200 de buzoieni au fost vaccinați împotriva gripei iar în cabinetele medicilor de famile și în spitale mai sunt 1310 doze de ser pentru buzoienii care fac parte din categoria persoanelor cu risc de complicații în cazul contractării virusului gripal.
După terminarea acestor doze, Ministerul Sănătății va trebui să trimită în județ noi vaccinuri, însă acum nu se știe nici momentul și nici câte doze vor fi alocate Buzăului.
DSP Buzău a transmis la începutul iernii că ar fi nevoie de 30 de mii de doze de vaccin antigripal, însă e puțin probabil ca ministerul de resort să trimită tot necesarul până la finalul campaniei de imunizare antigripală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.