Câteva mii de buzoieni stau de ore bune fără energie electrică și cel mai probabil așa vor petrece o bună parte din această noapte. Din cauza vîntului puternic, 10 localități din județ sunt, încă, nealimentate cu, curent electric iar noapte bate la ușă. Localitățile Cozieni, Pătîrlagele, Colţi şi Mînzăleşti sunt afectate doar parțial de lipsa energiei electrice în timp ce la Cătina, Chiojdu, Lopătari, Brăieşti, Bozioru şi Odăile, nimeni nu are curent de ore bune. Echipele de la Electrica au reușit să remedieze de azi dimineață destule avarii însă din cauza vântului puternic alte fire s-au rupt și alimentarea cu energie electrică s-a sistat.
Lipsa curentului electric afectează într-o bună măsură și procesul electoral. 12 secţii de votare din județ sunt la această oră fără curent electric iar unele secții din zona de munte sunt neîncălzite de azidimineață. Votul nu a fost încă afectat pentru că s-a profitat de lumina naturală însă în orele ce urmează se caută soluții pentru ca procesul electoral să continue.
„Acolo unde va fi greu de remediat alimentarea cu energie electrică va trebui să se asigure lumânări, lanterne sau lămpi”, a precizat președintele Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Buzău, Valentin Barbu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.