Aproximativ 40 de persone au protestat, duminică seară, în centrul orașului Buzău față de restricțiile ce urmează a intra în vigoare începând de luni. Protestul, anunțat pe Facebook urma să adune laolaltă sute de persoane care s-au  pierdut însă pe drum. Adunați în final  în Piața Dacia, protestatarii, majoritatea de până în 30 de ani, au început protestul cântând câteva versuri din imnul national și scandând „Libertate!”.

Printre cei veniți la protest s-au aflat și două fetițe care aveau pancarte cu inscripția „Vrem la școală!” fapt care i-a determinat și pe restul participanților să abordeze „revendicări” mult mai legitime și să scandeze „Vrem la școală!”, după ce au susținut că  „Toate partidele face iar mizerie!”.

Ulterior protestatarii au vrut să se deplaseze către Prefectură ocazie cu care un bărbat care a adresat injurii mai multor persoane și pe timpul protestului a fost ridicat de jandarmi după ce s-a așezat în fața unei mașini de Poliție. În urma incidentului din centrul orașului Jandarmeria a emis un punct de vedere:

„Astăzi(nr: duminică 8 noiembrie), la ora 11.00, organizatorul evenimentului din rețeaua de socializare a fost invitat la sediu instituției la o întalnire cu reprezentanții IJJ, IPJ si ISU, pentru a-i aduce la cunoștință prevederile legale și obligațiile ce îi revin în calitatea de organizator, reprezentanții M.A.I oferindu-i sprijin de specialitate astfel încât manifestarea să se desfășoare în condiții de legalitate și siguranță sanitară.

În seara zilei de duminică,  în apropierea locului de desfășurare a adunării a fost instituit un punct de informare și prevenire compus din lucrătorii M.A.I, care au comunicat permanent participantilor prevederile legale, echipele de Dialog fiind în permanentă legătură cu participanții.

Pe durata desfășurării evenimentului, s-a intervenit punctual pentru soluționarea unor situații de încălcare a normelor de conviețuire socială, fiind necesară folosirea forței pentru a imobiliza o persoană recalcitrantă, care a tulburat ordinea publică, împotriva căreia a fost luată măsura sancționării contravenționale cu 3000 lei conform Legii 61/1991 pentru că,  fiind în vădită stare de ebrietate, s- a așezat în fața unei autospeciale a Poliției Române care se pregătea să plece în misiune și a refuzat să se conformeze solicitărilor de a părăsi partea carosabilă, adresând cuvinte și expresii jignitoare.

 S-au făcut permanent recomandări pentru respectarea măsurilor sanitare, iar în situația în care s-a constatat că acestea au fost ignorate, cu rea intenție, s-au aplicat sancțiuni.

Scopul acțiunii forțelor MAI a fost unul preventiv, astfel încât ordinea publica să nu fie tulburată, respectiv regulile de siguranță sanitară să fie respectate.

 

Sănătatea și siguranța dumneavoastră sunt prioritatea noastră!”

 

1 COMENTARIU

  1. Protest făcut iar la distracție și pentru poze. La școala, nu zic nu, dar adulții din imagini nu dau dovada de responsabilitate și nici nu cred ca isi educa copiii în acest sens. Poarta masca ca să nu porți „oxigen”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.