După un week-end cu temperaturi primăvăratice care au dus la topirea zăpezii în mai tot județul, hidrologii de la Direcția Apelor Romnâne Buzău-Ialomița anunță că apele curgătoare din județul nostru au înregistrat creșteri de nivel. Specialiștii ne liniștesc însă și spun că nu sunt creşteri semnificative şi nici îngrijorătoare, iar nivelul râului Buzău nu este nici măcar la cota de atenție. Astfel, în acest moment, spun hidrologii, râurile şi pâraiele nu prezintă risc de inundaţii. ”În urma topirii zăpezii din ultimele 2 zile, timp în care temperaturile au fost mai ridicate, s-au semnalat creșteri de debite pe râul Buzău și pe afluenți, creșteri nesemnificative care nu produc în nici un caz inundații sau alte fenomene perculoase. Creșterile nu sunt semnificative, urmărim nivelurile apelor de două ori pe zi la stațiile hidrometrice iar când vor ajunge la cota de atenție frecvența monitorizărilor va crește”, a explicat astăzi purtătorul de cuvânt al Direcţiei Apelor Romane Buzău-Ialomiţa, Mariana Lăcătuşu.
La Buzău, oamenii sunt însă îngroziţi de ce îi aşteaptă. După cele două valuri de ninsoare cu care s-au confruntat și după atâta zăpadă, mulți se gândesc cu groază că apa va lua locul omătului iar stricăciuni vor fi și în locuințe și anexe dar și în grădini. Multe case din chirpici și paiantă din zona de câmpie a Buzăului, acolo unde sunt prognozate inundații în această primăvară, s-ar putea prăbuși din cauza infiltrațiilor în pereții și așa șubrezi.
Singura veste bună pentru acești oameni este aceea că, după un week-end primăvăratic, vremea se răcește din nou iar topirea zăpezii va stagna o vreme. Meteorologii anunță că începând de astăzi un aer polar intră pe teritoriul țării noastre, nu sunt excluse fulguielile în timp ce temperaturile vor destul de scăzute, negative pe timpul nopții.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.