Dumitru Ene, în perioada unui mandat furtunos

Disputa pe şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean (I.Ş.J.) Buzău ia o amploare incredibilă. Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA), prin Parchetul Ploieşti, va fi servit cu zeci de dosare ale investiţiilor derulate sub mandatul de inspector şcolar general al lui Dumitru Ene, care acuză presiuni politice inadmisibile asupra lui, în tentativa de a prelua şefia I.Ş.J.

Florina Stoian, actuala şefă democrat-liberală a I.Ş.J., a declarat în această după-amiază, pentru observatorulbuzoian.ro, că solicitarea DNA presupune copierea a zeci de dosare ale investiţiilor din perioada 2007-2009 şi că fostul şef al inspectoratului are de ce să îşi facă probleme. Săptămâna trecută, liberalul Dumitru Ene, înlăturat de pe funcţie şi reconfirmat prin decizie judecătorească, ne-a explicat că nu teme de controlul DNA şi că a lucrat cu oameni profesionişti, care au ştiut să decidă tehnic în lucrările de pe şantierele de reabilitare şi construcţie de sedii şcolare.

Un  scandal din noiembrie 2010, petrecut la Şcoala Merei, este reactivat şi implică protagoniştii într-o răfuială fără precedent în istoria şcolii buzoiene. Presa a semnalat, la vremea respectivă, conflictul de la Merei, reactivat acum pentru argumentarea cazului. Urmăriţi în ediţia observatorulbuzoian.ro de mâine o relatare detaliată.

Sorin DINCO

Citeşte şi Război total între generalii şcolilor: Liberalul Ene atacă presiunile cu DNA-ul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.