UPDATE: Un transport cu alimente va fi trimis în această după amiază la mănăstirea Sfânta Treime de lângă Râmnicu Sărat. Pompierii râmniceni vor încerca să ajungă în zona izolată iar alimentele sunt trimise de Primăria Râmnicu Sărat.

Iarna năprasnică îi lovește și pe cei care lucrează în slujba Domnului. Zeci de maici de la mănăstirea Sfânta Treime de lângă Râmnicu Sărat sunt izolate de mai multe zile, mâncarea este pe sfârșite la fel și medicamentele, între măicuțele izolate aflându-se și persoane bolnave inclusiv de diabet care au nevoie de tratament. Conform preotului Adrian Popescu, arhipiescopul Vrancei şi Buzăului Epifanie Norocel a luat legătura deja cu Armata şi a primit promisiuni că în cele două zone vor fi trimişi militari care să le vină în ajutor măicuţelor rămase izolate.

„Am informaţii despre măicuţele de la Sfânta Treime din judeţul Buzău, am luat legătura cu maica stareţă şi am aflat că nu pot ajunge la DN 2 E 85, sunt izolate, nămeţii sunt mari acolo. Există trimis în zonă un utilaj. De asemenea, arhiepiscopul Epifanie a luat legătura cu Armata şi are promisiuni că mai mulţi militari vor fi trimişi în aceste zone pentru a le ajuta pe măicuţe”, a spus părintele Adrian Popescu.

Toate drumurile naţionale din judeţele Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea şi Călăraşi au fost închise, luni, începând cu ora 12.00, din cauza ninsorilor, a anunţat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.
C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.