Zeci de persoane au donat sânge în cadrul campaniei inițiate de Spitalul Județean și Centrul de Transfuzii Buzău

1

Zeci de persoane au trecut astăzi pragul secției de Urologie a Spitalului Județean Buzău unde un salon a fost transformat în punct de colectare a sângelui pentru campania organizată de Centrul de Transfuzii împreună cu cea mai mare unitate spitalicească din județ.

Primii care au venit să doneze sânge au fost managerul Spitalului Județean, Claudiu Damian și directorul de îngrijiri medicale Luminița Turcu. Lor li s-au adăugat pe parcursul zilei alte zeci de cadre medicale dar și elevi ai școlii sanitare aflați în practică la Spitalul Județean care au înțeles nevoia de sânge cu care se confruntă centrul de Transfuzii Buzău.

„În aceste momente simt și  eu, că pot contribui direct, la salvarea pacienților pe care medicii noștri și întreaga echipă medicală îi ajută clipă de clipă. Este un sentiment plăcut să știi că poți ajuta în acest fel  unul sau mai mulți oameni”, a declarat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.

Totodată, managerul unității sanitare a declarat că aceste campanii vor continua la nivelul SJU pentru a convinge cât mai mulți oameni să devină donatori fideli pentru a putea salva la rândul lor cât mai multe vieți sau a-i ajuta pe cei aflați în suferință.

Campania inițiată de Spitalul Județean de Urgență Buzău va continua și miercuri cu începere de la ora 8.00 în același loc de pe secția de Urologie situată la etajul al doilea al spitalului.

Pot dona sânge adulții între 18 și 60 ani, cu greutatea mai mare de 50 de kg, care să nu fi suferit intervenţii chirurgicale în ultimele 6 luni, și să nu fi avut boli precum hepatită, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele sau miopie peste 6 dioptrii;
De asemenea, donatorii trebuie să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 24 de ore înaintea donării.
Pe lângă faptul că pot face o faptă bună contribuind la refacerea stocurilor de sânge, buzoienii care aleg să doneze lichidul vital pot beneficia de o serie de facilități precum analize gratuite: RH; Grupa sangvină; Hepatita B, C; HIV (SIDA); HTLV (leucemie); VDRL (sifilis); ALT (probe hepatice), hemoleucogramă, o zi liberă (în cazul angajaţilor cu carte de muncă), decontarea transportului de la domiciliul prevăzut în actul de identitate la sediul CTS, pentru donatorii din mediul rural dar și de 7 bonuri de masă, în valoare de 66,99 lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.