Activitatea edilului șef buzoian face în aceste zile obiectul unor ample verificări de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Astăzi, la Buzău, s-a aflat o echipă de la DNA Ploiești care a inspectat o serie de acte din biroului primarului Boșcodeală. Iar procurorii DNA vor rămâne și mâine la Buzău pentru a vedea dacă se confirmă bănuielile unor infracțiuni comise de primar.
Surse de presă susțin că Boșcodeală ar fi învinuit într-un dosar de delapidare legat de clubul de fotbal Gloria Buzău, prejudiciul depășind, conform surselor, suma de 45 de miliarde de lei.
La începutul săptămânii curente, primarul Boșcodeală a recunoscut că are instituit sechestru asigurător pe bunuri, din cauza unor dosare la DNA, însă nu a părut nici un moment că ar fi îngrijorat de evoluția lucrurilor. Iată, însă că odată cu trecerea zilelor, situația nu mai pare la fel de optimistă pentru șeful din Palatul Comunal.
Iată ce declara primarul Boșcodeală la începutul săptămânii:
„Am sechestru dintotdeauna. Am două dosare la DNA, din 2009-2011 și anul spune pe ce guvernare s-au făcut. Suntem învinuiți în dosare, mergem mai departe, se vede că nu este nici o problemă pentru că dosarul din 2009 este pentru o faptă din 2001 iar acum suntem în 2012 deci de 11 ani și este vorba de cartierul „Orizont”, de terenul care a fost adus municipalității de mine, iar celălalt se referă la finanțarea activității sportive, în special Gloria, în condițiile în care Primăria finanțează absolut toate asociațiile sportive. În aceste cazuri nu există un proces, sunt deocamdată în faza de cercetare. Cel puțin de la Parchetul local, primesc câte o neîncepere a urmăririi penale în fiecare săptămână. Ultima pe care am primit-o era la faptul că senatorul Ion Vasile a reclamat că i-am închis accesul la biroul senatorial”.

Subiectul afacerilor primarului Constantin Boșcodeală asupra cărora planează o serie de suspiciuni privind legalitatea lor a fost abordat astăzi și de jurnaliștii de la Evenimentul Zilei. Prezentăm o parte din articolul publicat în cotidianul central:

ACUZAŢII DE ABUZ ÎN SERVICIU, LA BUZĂU

 

Primarul Boşcodeală s-a „pricopsit” cu sechestru pe avere

 

Potrivit unor surse judiciare, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au pus sechestru asigurător pe bunurile primarului din Buzău, Constantin Boşcodeală. El este cercetat şi acuzat de abuz în serviciu după ce ar fi trecut un teren în intravilanul localităţii.

Conform ultimei declaraţii de avere, edilul din Buzău deţine şapte terenuri cumpărate sau moştenite în localităţile Buzău, Amaru şi Stâlpu. În comuna Amaru, primarul şi-a cumpărat nu mai puţin de 27 hectare de teren agricol.

Conform aceluiaşi document, Boşcodeală are, împreună cu familia, trei apartamente şi două case de locuit, un autoturism şi este dator cu 78.000 de euro către societatea Concas SA, firma care i-a construit o vilă primarului. Înţelegerea a fost parafată în urmă cu şase ani. În ultimul an fiscal, primarul a câştigat 45.000 de lei, la care se adaugă salariul soţiei în cuantum de 14.000 de lei pe an. La capitolul „venituri din alte surse” Boşcodeală a trecut suma de 87.504, fără a preciza moneda.

Contactat telefonic, primarul din Buzău a precizat, pentru „Evenimentul zilei”, că nu poate să vorbească despre acest subiect şi ne-a cerut să revenim peste o zi.

La începuturi, cartierul „Orizont” era destinat locuinţelor sociale, câteva zeci de hectare, revendicate, fiind concesionate firmei de con­strucţii Concas SA. Pe respectivul loc au „răsărit” o puzderie de vile cu preţuri începând de la 140.000 de euro. În 2005, Boşcodeală a cumpărat şi el o casă pentru care a plătit 145.000 de euro, cu un teren aferent de 500 metri pătraţi.

 

Ciprian STERIAN

 

3 COMENTARII

  1. Joacă tare, Cezărică, joacă tare! Costele e cam oablă, lasă-l pe părintele să sfinţească locul!!! Tuleo că Preda Buzescu e aprig la mnie şi supărat foc pe tine, doctorul doar „operează” în hârtii!

  2. Situaţia se complică dacă se va scormoni în forţă! Dar din surse sigure nu există nimic neacoperit, totul e învelit în ţiplă de acte. Chiar minciuni fiind ele nu pot fi demontate. Există, sunt înregistrate, au putere de lege. S-a furat, delapidat, mituit, dar cu acte în regulă! Care-i prostul să recunoască!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.