Muzeul Județean Buzău, instituție aflată în subordinea Consiliului județean sărbătorește și în acest an Ziua Culturii Naționale. Astfel, în data de 15 ianuarie reprezentanții muzeului invită buzoienii la o serie o serie de lansări de cărți și reviste urmate de vernisarea unei expoziții. Tot miercuri, conducerea Muzeului Județean Buzău va prezenta oferta cultural-educativă și științifică pe anul în curs.

Buzoiuenii sunt așteptați așadar cu mic cu mare de la ora 11.30 pentru o lansare de carte științifică ce va cuprinde:

Mousaios, XXI/2018 – revista științifică a Muzeului Județean Buzău ce valorifică rezultatele cercetărilor arheologice și ale cercetărilor pluridisciplinare întreprinse pe teritoriul județului Buzău, dar și de către colegi din alte zone ale țării; articolele din revistă se adresează în primul rând specialiștilor, dar și pasionaților de arheologie și preistorie, studenți și profesori. Revista Muzeului Județean Buzău este catalogată în una dintre prestigioasele baze de date online Central Estern European Library începând cu anul 2012. De-a lungul timpului în numerele revistei Mousaios au publicat și specialiști din alte țări europene (Marea Britanie, Ucraina, Portugalia, Rusia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Grecia, Germania, Republica Moldova ș.a.).

Analele Buzăului, XI/2019 – revistă științifică a Muzeului Județean Buzău ce valorifică în principal cercetările istorice atât ale muzeografilor instituției noastre dar și ale altor specialiști din țară.

Catalog de Restaurare. Patrimoniul cultural. A doua viață, I/2019 – reprezintă o noutate în peisajul publicațiilor instituției noastre, alăturându-se astfel puținelor cataloage de profil din țară; echipa de restauratori a Muzeului Județean Buzău (ceramică, metale, textile) își completează prin apariția acestei publicații portofoliul de activitate, restaurarea din instituția noastră afirmându-se din ce în ce mai pregnant în planul restaurării din România.

Chihlimbarul. Bijuterie și elixir, ed. a IV, revizuită și adăugită/2019;

De la ora 12.00 va avea loc vernisajul expoziției ”Descoperiri arheologice recente pe teritoriul județului Buzău”, în cadrul căreia vor fi prezentate publicului larg artefacte descoperite de către arheologii muzeului nostru pe teritoriul județului Buzău în campania arheologică din anul 2019. Deși expoziția de acest gen a ajuns la a doua ediție, conceptul de bază este unul nou pentru instituția noastră și își propune să valorifice muzeistic descoperirile arheologice din campania abia încheiată. Expoziția va putea fi vizitată până în luna ianuarie a anului 2021.

 

Și liberalii buzoieni vor marca în acest an Ziua Culturii Naționale

Deputatul Cristinel Romanescu, președintele PNL Buzău invită buzoienii la manifestări

De la ora 11.00 femeile liberale vor distribui se vor afla în Piața Dacia unde vor împărți cărți buzoienilor care se vor afla in Centrul orașului cu indemnul la lectură și cunoașterea valorilor culturale naționale.

După lăsarea întunericului, de la ora 18.00, pe fațada Muzeului Județean va fi proiectată imaginea poetului Mihai Eminescu. În acest mod Buzăul se alătură inițiativei Ministerului Culturii de a evidenția o clădire reprezentativă și imaginea poetului nostru național. Totodată, în fața Muzeului Județean va fi transmis mesajul ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

În final, Teatrul George Ciprian, va găzdui un spectacol de poezie, muzică clasică și balet în timp ce în foaierul Teatrului George Ciprian se va desfășura vernisajul  expoziției de pictură și sculptură organizată de artiști plastici buzoieni.

De asemenea, pe parcursul zilei de 15 ianuarie Muzeul Județean Buzău poate fi vizitat cu posibilitatea de a achiziționa suveniruri de la standul special amenajat, intrarea fiind liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.