În cadrul eforturilor de a se asigura tuturor cetăţenilor o justiţie cât mai dreaptă si mai eficientă, Consiliul Europei şi Uniunea Europeană au stabilit, la 5 iunie 2003, ca în fiecare an, pe 25 octombrie, să se marcheze Ziua Europeană a Justiţiei Civile, în ideea de a aduce modul de funcţionare a justiţiei în atenţia publicului european si de a sprijini dezvoltarea unui spaţiu judiciar comun.
Anul acesta ,
Tribunalul Buzău va sărbători, miercuri, 25 octombrie, Ziua Europeană a Justiţiei Civile. Cu această ocazie Tribunalul Buzău ca organiza o acțiune de tip „porți deschise” şi va asigura accesul liber pentru toate persoanele care doresc să aibă contact direct cu conducerea instanţei, judecătorii şi personalul de specialitate, în vederea mai bunei cunoaşteri a problemelor şi preocupărilor acestora, precum şi a modului de funcţionare a justiţiei.
Obiectivul principal al Zilei Europene a Justiţiei Civile constă în informarea cetăţenilor în legătură cu funcţionarea justiţiei şi modalităţile procesuale prin care îşi pot apăra drepturile civile.
Celebrarea Zilei Europene a Justiţiei Civile constituie, totodată, un moment oportun pentru a încerca să înţelegem mai bine ce anume am realizat, dar mai ales, care sunt paşii următori pe care trebuie să îi parcurgem împreună pentru a apropia, cu adevărat, Justiţia de cei în beneficiul cărora lucrează.
Consiliul Europei şi Uniunea Europeană au stabilit, la 5 iunie 2003, ca în fiecare an, pe 25 octombrie, să se marcheze Ziua Europeană a Justiţiei Civile, în ideea de a aduce modul de funcţionare a justiţiei în atenţia publicului european si de a sprijini dezvoltarea unui spaţiu judiciar comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.