Ziua Imnului 2011-12
Miercuri, 29 iulie, România marchează Ziua Imnului Național. Cu această ocazie, Prefectură organizează pe platoul din Piața Daciei o manifestare ce va debuta la ora 8.30.
Drept urmare, polițiștii anunță că miercuri, în intervalul orar 08.30 – 10.00, va fi restricţionată circulaţia autovehiculelor pe Aleea Trandafirilor şi pe strada Tudor Vladimirescu până la intersecţia cu Ion Băieşu.
Restricţiile vor fi instituite pentru buna desfăşurare a ceremoniei militare ce va fi organizată pe platoul din Piaţa Dacia, cu prilejul Zilei Imnului Naţional al României.
”Echipaje din cadrul Poliţiei municipiului Buzău – Biroul Rutier vor acţiona în zonele respective şi vor îndruma corespunzător participanţii la trafic. Pentru evitarea implicării în incidente, conducătorii auto trebuie să se conformeze indicaţiilor poliţiştilor.”, se arată în informarea IPJ Buzău.
La 29 iulie 1848, „Deșteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. La originea Imnului Național al României se află poemul patriotic „Un răsunet” de Andrei Mureșanu, publicat în numărul iunie-iulie 1848 al suplimentului ”Foaie pentru minte, inimă și literatură”, pe o melodie culeasă de Anton Pann.
Conținutul profund patriotic și național al poeziei a fost de natură să însuflețească numeroasele adunări ale militanților pașoptiști, pentru drepturi naționale, mai ales din Transilvania, Nicolae Bălcescu numind acest imn ”o adevărată Marseilleză românească”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.