Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a sărbătorit astăzi „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice” printr-o serie de manifestări specifice ce au avut loc în centrele de asistență și îngrijire din județ.
Astfel, la Căminul pentru Persoane Vârstnice Smeeni, s-a organizat cu sprijinul Primăriei din localitate un program artistic cu muzică populară iar bătrânii cazați aici i-au putut admira, pe viu, pe Teodora Bârsan, Alexandru Petcu, Nina Stamate şi Nicolae Oprişan.
La Râmnicu Sărat, Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu” a organizat la Căminul pentru Persoane Vârstinice „Alecu Bagdat” cel mai mare specatcol de care au avut parte bătrânii instituționalizați. Aici, alături de Cornel Tudose au urcat pe scenă numeroși copii care au încântat sufletele bătrânilor. Nici politicienii nu au stat deoparte de bătrânii de la „Alecu Bagdat” și au venit pentru a le ura „La Mulți Ani”, deputatul Titi Holban însoțit de viceprimarul Sorin Cârjan dar și de câțiva consilieri locali.
Și la Centrul de Asistenţă Medico-Socială Pogoanele a fost astăzi sărbătoare. Bătrânii de aici au primit vizita Ansamblului „Ciuleandra” al Liceului Teoretic Pogoanele dar și al elevilor de la Liceul de Artă „Margareta Sterian” care au susținut un program artistic. Totodată, toți vârstnicii ce au luat parte la spectacol vor fi subiecți într-un tablou pictat de elevii liceului de artă care va fi donat în zilele ce urmează căminului din Pogoanele.
Pe lânga spectacolele de care au avut parte, bătrânii au mai primit astăzi o masă festivă cu un meniu special la care s-au adăugat prăjituri alături de un tort aniversar care a reprezentat surpriza Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.