Ziua Jandarmeriei Române sărbătorită la sediul I.J.J. Buzău

0

 

Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău a marcat, miercuri, data la care, în 1850, Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei (1849-1853), a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând actul de înfiinţare a jandarmeriei denumită „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. Angajații IJJ Buzău s-au strâns la împlinirea a 169 de ani în sala de festivități a instituției unde și-au primit oaspeții din partea autorităților locale și au rememorate faptele de arme ale jandarmilor buzoieni de-a lungul timpului. Au fost prezenți la manifestare prefectul Carmen Ichim și subprefectul Lucian Foca, președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu, viceprimarul Ionuț Apostu, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” generalul Gheorghiță Vlad și alți șefi de structuri din cadrul Ministerului Administrației și Internelor și Ministerul Public, jandarmi activi și în rezervă.

În cadrul ceremoniei trei subofițeri de jandarmi au fost avansați la excepțional iar unul dintre cei mai vechi angajați ai IJJ Buzău, plutonierul adjutant șef Victor Draghia a primit distincția de Jandarm de Onoare al anului pentru merite deosebite în întreaga carieră militară acesta fiind și un supraviețuitor al Revoluției din Decembrie 1989 acolo unde o parte din colegii săi la acea vreme și-au pierdut viața.

Nu în ultimul rând, placheta IJJ Buzău a fost oferită cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române colonelului Florinel Micheten fostul comandant șef al IJJ Buzău care s-a pensionat în anul 2017.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.