Autoritățile locale și județene au marcat, marți, Ziua Națională a României printr-un ceremonial militar și religios organizat cu ocazia dezvelirii unui Monument al Eroilor Neamului în Parcul Crâng și a plantării a 775 de stejari cu numele celor 775 de eroi buzoieni care și-au dat viața în timpul Războiului de Reîntregire a Neamului Românesc 1916-1919.

Ultimii stejari au fost plantați chiar de Ziua Națională a României de către președintele Camerei Deputaților și de către Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

La eveniment au participat pe lângă oficialitățile locale și județene și președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și subsecretarul de stat în MAI Claudia Benchescu. Evenimentul a debutat cu primirea onorului de către președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” generalul Dragoș Iacob, a continuat cu intonarea Imnului de Stat de către Dora Gaitanovici, cu dezvelirea Monumentului Eroilor, cu slujirea acestuia de către un sobor de preoți în frunte cu Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, cu alocuțiunile oficialilor despre Ziua Națională a României și cu o depunere de coroane de flori.

Au rostit alocuțiuni președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, Primarul Municipiului Buzău Constantin Toma, președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu, prefectul Leonard Dimian, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” generalul Dragoș Iacob  și viceprimarul comunei Deleni.

Evenimentul s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori de către participanții la manifestare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.