Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit de urgență duminică dimineață pentru a stabili măsurile ce se impun pentru a face față fenomenelor meteo preconizate pentru următoarea perioadă. Mai mult, meteorologii au actualizat avertizarea și, pe lângă codul portocaliu de ger valabil până pe data de 1 martie, a fost emisă  o nouă avertizare care vizează ninsori abundente și viscol pentru municipiu și zona de câmp a județului Buzău.

Astfel, duminică dimineață membrii CJSU au adoptat un plan de măsuri astfel încât efectele zăpezii și gerului preconizat să se abată asupra județului să fie reduse la maxim. Conform hotărârii adoptate, Serviciul de Ambulanță  Județean va trebui să temporizeze transportul la domiciliu a pacienților externați din spitale până la îmbunătățirea vremii. Mai mult,  împreună cu IPJ, Jandarmeria, Poliția Locală și ISU  trebuie  să identifice și să raporteze în timpul deplasărilor la și de la misiuni  prezența persoane fără adăpost care trebuie ulterior preluate și transportate în locurile special amenajate. Furnizorii de utilități trebuie să asigure alimentarea cu apa, electricitate și gaze la parametri optimi.

Reprezentanții DSP împreună cu ISU și reprezentanții BGS au trecut deja la inventarierea persoanelor dializate și a gravidelor în ultimul trimestru care urmează să fie transportate la spital pentru a nu fi puse în imposibilitatea de a ajunge la unitatea spitalicească din cauza fenomenelor meteo. De asemenea, reprezentanții comitetelor locale pentru situații de urgență trebuie să identifice persoanele care nu au încălzire și să asigure deplasarea acestora în spații adecvate până la îmbunătățirea vremii.

În ceea ce privește drumurile județene, reprezentantul Consiliului Județean a declarat că firmele care și-au adjudecat contractele de deszăpezire sunt în dispozitiv și au materialele necesare pentru a acționa, în timp ce reprezentantul drumurilor naționale a spus că la Buzău sunt disponibile 56 de utilaje și 1500 de tone de material antiderapant astfel că nu ar trebui să existe probleme.

O decizie cu privire la eventuala suspendare a cursurilor pe perioada de valabilitate a avertizărilor meteorologice nu s-a luat. De menționat că reprezentanții ISJ Buzău nu au participat la ședinșa CJSU, convocată duminică dimineață.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.