Incompetența unora dintre polițiștii locali buzoieni a fost dovedită de nenumărate ori de-a lungul vremii, însă atunci când peste lipsa unor cunoștințe elementare se suprapune și excesul de zel este imposibil ca așa zișii oameni ai legii să nu își dea în petic. Așa s-a întâmplat și aseară când unul dintre polițiștii locali din subordinea Primăriei, frustrat probabil de faptul că nu a fost în stare să descopere nimic în ziua cu pricina, s-a hotărât să își arate mușchii în fața unui cuplu de tineri proaspăt căsătoriți, aflați la o ședință foto pe treptele Palatului Comunal.
Asemenea personajului binecunoscut din scenetele cu „Vacanța Mare”, polițistul s-a adresat într-un stil pur academic cetățenilor din banii cărora este plătit cu sintagma „Alooo, ce se întâmplă aici? Îmi spuneți și mie? Aveți aprobare?”.
Inițial, cei doi miri au crezut că polițistul local face o glumă, însă discursul aberant al acestuia a continuat, invocând faptul că Palatul Comunal ar fi declarat monument istoric iar accesul pe trepte ar duce la deteriorarea sa. Mai mult, pentru intimidare, omul legii a tot chemat prin stație un echipaj care să îi vină în ajutor, deși celălalt agent care îl însoțea a ales să își vadă de treabă și l-a lăsat de izbeliște pe colegul mult prea zelos și hotărât să mimeze inteligența în fața unora care nu l-au deranjat cu absolul nimic și nu au încălcat legea.
Deși pare o poveste, întâmplarea este cât se poate de reală și ridică serioase semne de întrebare asupra competenței angajaților Poliției Locale. Nu este singurul caz care vine și aruncă o pată pe obrazul instituției. De la polițiști în uniformă în pragul comei alcoolice care abia se mai puteau ține pe picioare, la unii care jucau nestingheriți tenis de masă cu pistolul din dotare la brâu, sub văzul buzoienilor indignați care se plimbau în Parcul Tineretului, iată că un nou purtător de pistol, ce-i drept, neletal, vine să facă ordine în municipiul Buzău.
Nu știm de când Palatul Comunal a devenit obiectiv strategic sau militar ca să nu poată fi fotografiat, însă cu siguranță și comandanții Poliției Comunitare și chiar conducerea Primăriei Buzău s-ar bucura mai mult dacă ai săi competenți angajați ar reuși prinderea acelor indivizi care, regulat, vopsesc cu spray-ul pereții Palatului sau a celor care se strecoară nestingheriți în incinta Primăriei și care mai pleacă, cum a fost cazul în urmă cu câțiva ani, cu câte un bun din biroul angajaților chiar pe sub nasul fin al polițiștilor comunitari.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.