Instantaneu din cadrul grevei profesorilor buzoieni, primăvara lui 2010

De azi, peste 6700 de cadre didactice din judeţ reintră în activitate, mai mult de cinci mii dintre ele bucurându-se de un post stabil, ca titulari, în învăţământ. Deşi, pentru elevi, şcoala începe din 12 septembrie, profesorii numără zilele noului an şcolar de la 1 septembrie.

 

Am încercat să obţinem de la Florina Stoian, şefa şcolilor din judeţ, răspunsuri la două întrebări. Prima: care este cea mai mare problemă a învăţământului buzoian, la un nou început de drum: „Nu avem nicio problemă majoră”, ne-a răspuns inspectoarea generală, după care a completat: „Faptul că am încadrat cu personal didactic toate normele, că toate şcolile sunt pregătite să-şi primească profesorii şi elevii sunt două lucruri extrem de importante şi e ceea ce ţine de noi, ca inspectorat”. A doua întrebare: care este cea mai mare realizare din anul şcolar recent încheiat: „În primul rând, că am reglat acest aspect al titularizării, că, prin condiţiile impuse la concursul din această vară, am reuşit să aducem în învăţământ cadre didactice calificate şi bine pregătite”, a răspuns şefa Inspectoratului Şcolar.

 

Dacă e primită, pentru cititorii de observatorulbuzoian.ro, în bună parte şi cadre didactice, avem şi o urare de la Florina Stoian: „Le urez tuturor celor care astăzi reintră sau intră în activitate, multă sănătate şi condiţii bune de muncă, aşa cum şi le doresc! Sper într-o colaborare bună şi să ne bucurăm de rezultate la sfârşitului acestui nou an şcolar.”

 

Primiţi şi urarea redacţiei noastre de bani mai mulţi la salariu, motive de grevă mai puţine, elevi buni, ore inspirate, reprezentare sindicală reală şi solidaritate!

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.